Pomoć trudnicama

U Novosadskom porodilištu juče je održana manifestacija ''Otvorena vrata Klinike za ginekologiju i akušerstvo'', koja se realizuje u okviru projekta ''Unapređenje programa rada Škole za trudnice Doma zdravlja Novi Sad'', a čiji je pokrovitelj Gradska uprava za zdravstvo.
U Novosadskom porodilištu juče je održana manifestacija ''Otvorena vrata Klinike za ginekologiju i akušerstvo'', koja se realizuje u okviru projekta ''Unapređenje programa rada Škole za trudnice Doma zdravlja Novi Sad'', a čiji je pokrovitelj Gradska uprava za zdravstvo.

''Najlepši događaj u životu jedne žene je porođaj, i cilj ovog projekta je povezivanje zdravstvenih ustanova svih nivoa kako bi bile maksimalno u službi edukacije trudnica'' istakla je član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandra Novakov-Mikić, podsećajući na to da su lekari Doma zdravlja "Novi Sad" i Betanije sačinili priručnik za program rada škole za trudnice, kako bi informisali buduće majke o novinama koje ih očekuju.

  • S^M

    30.11.2010 12:02
    Kakav korak
    To o cemu se trudnice informisu na tom nazovimo ga kursu nema veze sa onim sto ih doceka u Betaniji. Strucnost i ljubaznost lekara i osoblja u Betaniji, finansijsku pomoc trudnicama, necu komentarisati... Da ne pominjem doktoricu- pedijatra koja skoro svakom novorodjencetu nadje neku srcanu manu i daje svoju vizitku da bi se kod nje lecilo...Bolje da se pozabave svojim lekarima, to bi zenama vise znacilo, a ne da razmisljaju koji ce lekar dezurati kada dodje vreme za porodjaj i kako ce proci i majka i beba.
  • Sosa

    28.10.2010 14:09
    Eksperti smo za manifestacije i promocije, samo konkretne pomoći trudnicama nema. Dok u Beogradu trudnice primaju punu platu dok su na trudničkom bolovanju, lekarska komisija u Novom Sadu pravi problem i oko bolovanja od 65%, vraćaju žene sa rizičnom trudnoćom, žene koje su teško zatrudnele, putem vantelesne ...
  • bns

    28.10.2010 11:10
    Ovakve manifestacije imaju smao jedan cilj: promociju gradskih funkcionera, a ne zaštitu trudnica. Pošto je gospođa direktor porodilišta, mogla bi se postarati pre svega za iskorenjavanje korupcije u sopstvenim redovima, za mogućnost prisustva pratioca na porođaju,za inovaciju protokola, a ne da svaku trudnciu seku, kao da su došle na klanje, a ne na porođaj, da svaku porodilju tretiraju kao ljudsko biće, da se na carski rez ide ne po prilikama novčanika, nego po medicinskim indikacijama, da postoji mogućnost besplatnog epidurala, da zaposle dovoljno sestara, pa da bejbi frendli bude zaista i bejbi i mama frendli sistem, itd. Neka prvo edukuju svoje osoblje na temu kako biti ljubazan i profesionalan prema pacijentima. Lako ćemo mi sa edukacijom - terminu koji je ovih godina veoma "in" kao što je to bilo sa reči "transparentnost" pre desetak godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti