Konferencija podunavskih zemalja u Muzeju grada

Muzej grada Novog Sada biće domaćin druge po redu "Konferencije muzeja partnera iz podunavskih zemalja", koja će se održati u sredu, 10. novembra od 9.30 do 13  časova.

Muzej grada Novog Sada biće domaćin druge po redu "Konferencije muzeja partnera iz podunavskih zemalja", koja će se održati u sredu, 10. novembra od 9.30 do 13  časova.

Inicijator projekta umrežavanja muzejskih institucija podunavskog regiona je Muzej Podunavskih Švaba i Ulma (Nemačka), a pored direktora ove institucije konferenciji će prisustvovati i direktori i stručnjaci  muzeja iz sledećih gradova: Rešica, Arad, Temišvar, Satu Mare, Pečuj, kao i predstavnici Muzeja Vojvodine i Muzeja grada Novog Sada.

Na konfernciji će se razgovarati o budućim zajedničkim projektima koje će realizovati muzeji-članice ove muzejske mreže, a jedan od takvih projekata je i izložba planirana za 2012. godinu povodom obeležavanja 300 godina od početka organizovanog naseljavanja Nemaca na područja Satmar, Banat, Bačka, Baranja i u druge oblasti nekadašnje Ugarske.

Ovom prilikom biće potpisan i zvaničan sporazum o saradnji između Centralnog muzeja Podunavskih Švaba i Muzeja grada Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti