Niže cene grejanja i tople vode u Novom Sadu na računima u februaru

Grejanje i topla voda za potrošače u Novom Sadu biće jeftiniji na računima koji će stići u februaru.
Ovo je potvrdila Novosadska toplana. 
 
Podsetimo, Skupština grada je na sednici krajem novembra usvojila predlog Novosadske toplane da grejanje pojeftini za 3,79 odsto a topla voda za 2,4 odsto.
 
Ovo će biti drugo pojeftinjenje grejanja i tople vode za godinu dana, nakon što su prošlog leta cene već smanjene za oko šest odsto.
 
Prema predloženom cenovniku, grejanje će biti 97,7 dinara sa PDV-om po kvadratu umesto sadašnjih 101,58 dinara po kvadratu, dok će topla voda biti 248,5 dinara sa PDV-om po kubiku umesto sadašnjih 254,73 dinara.
 
U predlogu odluke o pojeftinjenju grejanja i tople vode Toplana je navela da je smanjenje tražila jer je smanjena cena prirodnog gasa koji je glavni energent koji ovo preduzeće koristi.
  • Zoran Vukov

    18.01.2017 08:26
    Šta je naplata po utrošku?
    Svako mora znati da je to izmerena količina kwh koja je isporučena objektu od Oktobra pa do maja naredne godine pomnožena sa prodajnom JEDINIČNOM CENOM za Kwh= iznos obaveze za sve korisnike. Naplata sa 2 cene za varijabilni i fiksni deo služi da se sakrije konačna cena kwh jer toplana samo to i prodaje. Prodajna cena kwh je konačna cena data za utrošenu energiju 5,26 din + 10%PDV=5,786din/kwh(u Novom Sadu). Cena za Instalisanu snagu 229,48 din/kw je REKET kojim se uvećava iznos naplate jer toplana ne prodaje radijatore koje ste već kupovinom stana platili. Prilikom priključenja objekta na toplovod INVESTITOR koji je gradio zgradu je platio sve obaveze toplani za instalisanu snagu celog objekta za deo kapaciteta toplane koji će biti angažovan za grejanje vašeg objekta (za investiciju za izgradnju i proširenje kapaciteta toplane). Svaka roba pa i kwh toplotne energijeima ima samo jednu PRODAJNU CENU a to je 5,786 din/kwh. Samo izmerena količina kwh u predajnoj stanici zgrade je predmet naplate čija se vrednost dobija množenjem sa 5,786 din/kwh daje UKUPNU OBAVEZU SVIH KORISNIKA ZA PLAĆANJE. Ova naplata se godinama nezakonito obavlja jer se tako finansiraju lokalne samouprave i partije.
  • Sat

    17.01.2017 13:18
    Idu izbori pa se traže jeftini poeni, prvo uzme svima 10%, pa posle vrati 5%, narod sretan i svi glasaju za njega! Ma i treba da nas jašu, kad nismo dovoljno pametni, ovce su za ŠIŠANJE!
  • nada

    17.01.2017 07:44
    grejanje po utrosku?
    Grejanje po utrošku tj energetski efikasne zgrade - čista prevara. Sve se nadoknadi preko zime, ogromni računi, a u stanu hladno nisam se ni ogrejala. Radijatori tek mlaki a termostat na 30 C UŽAS. Kada će u ovoj Srbiji biti nešto dobro i efikasno???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti