Povezivanje mladih preko politike

Članovi udruženja ''Liga društvene jednakosti'' vratili su se iz Slovenije, jedne od prvih destinacija u sklopu realizacije projekta ''Povezivanje mladih politikom, kulturom, idejom''.
Članovi udruženja ''Liga društvene jednakosti'' vratili su se iz Slovenije, jedne od prvih destinacija u sklopu realizacije projekta ''Povezivanje mladih politikom, kulturom, idejom''.

Oni su u razgovoru sa direktorom slovenačkog Ureda za mlade Peterom Debeljakom uporedili iskustva Srbije i Slovenije i došli do zajedničkog zaključka da u tim zemljama postoji pažnja usmerena na probleme i potrebe mladih, ali da se oni rešavaju na drugačiji način i na različitim nivoima. Tom prilikom razmenjivana su iskustva i razgovarano je o osnovnim elementima politike u Sloveniji danas, reformi zakona o penzijama, politici stanovanja za mlade, relaciji između posla sa skraćenim radnim vremenom (part time job), studentskog rada i rada na crno gde, prema procenama domaćina, odlazi od 17 do 26 odsto bruto društvenog proizvoda Slovenije.

U ''Ligi društvene jednakosti'' zadovoljni su posetom Sloveniji i nadaju se da će dalja implementacija projekta povezivanja mladih doneti dragocena znanja članovima koja će se moći preneti mladima u našoj zemlji. Članovi Lige posetili su i Republički parlament i Nacionalni savet mladih Slovenije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti