Namerno izazvao požar na Fruškoj gori

Požar koji je u petak popodne buknuo nedaleko od Beočina, zahvatio je jedan hektar šume topole, a istragom je utvrđeno da je požar podmetnut.
Čovek koji se sumnjiči da je to uradio biće procesuiran, navode iz Nacionalnog parka Fruška gora.
 
Pripadnici čuvarske službe Nacionalnog parka i Vatrogasne brigade iz Beočina, uspeli su da nakon tri sata ugase požar koji je, zbog vetra, pretio da se proširi. Komisija će utvrditi štetu koju je vatra izazvala. 
 
 
U narednom periodu čuvarska služba i policija pojačaće kontrolu na Fruškoj gori, kako bi se sprečilo neodgovorno ponašanje pojedinaca koje može izazvati šumske požare. Iz Nacionalnog parka apeluju na građane da se odgovorno ponašaju u prirodi, jer svojim neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji predstavljaјu veliku opasnost za šume. 
 
Kako nas sa dolaskom proleća očekuju i više temperature, kao i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova, sve je više opasnosti od nastanka šumskih požara. Iz Nacionalnog parka upućuju apel da se pri izvođenju poljoprivrednih radova ne pali vatra.
  • pest

    18.03.2017 14:37
    zasto pisete u muskom rodu kada se ne zna da li je musko ili zensko
    ponovo ta diskriminacija zena... dokle??
  • Perica

    18.03.2017 13:42
    #####
    Pa,na Njivama i blizu Šume,Svesu VATRE NAMERNO PALJENJE...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti