Počinju besplatni treninzi na Đačkom igralištu

Besplatni treninzi na Đačkom igralištu, koje svake godine organizuju treneri i administratori "Fejsbuk" stranice "Free treninzi Đačko Novi Sad", počinju danas, 3. aprila.
Treninzi će početi u 18 časova, a održavaće se od ponedeljka do petka na Đačkom igralištu, dok će subotom Novosađani imati priliku da zajedno s trenerima trče na Keju ili Fruškoj gori.
 
Trener Stevan Dražić rekao je za "Dnevnik" da sa njima mogu trenirati sve punoletne osobe koje nemaju zdravstvene probleme te da jedan trening traje sat vremena.
 
"Prvih deset minuta je predviđeno za zagrevanje, koje se sastoji od laganog trčanja i vežbi oblikovanja, a glavni deo treninga traje četrdesetak minuta i sadrži vežbe crossfita, funkcionalnog, HIIT, metaboličkog, fitnes i sličnih treninga", objasnio je za "Dnevnik" Dražić, navodeći da je istezanje predviđeno za sam kraj treninga.  
 
Među vežbačima je najviše mladih, i to većinom studenata, a kroz sam proces vežbanja tokom prethodne dve godine prošlo ih je oko 2.000.
 
Treneri ove godine u saradnji sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta organizuju i besplatan monitoring medicinskih i psihofizičkih parametara vežbača, koji će im biti motivacija da nastave sportske aktivnosti.
 
Nakon prvog ciklusa počinje i drugi od šest nedelja po istom principu, a taj projekat će se sprovoditi od 10. aprila do polovine septembra. Svi zainteresovani mogu se javiti preko fejsbuk stranice kako bi treneri mogli da osmisle strukturu treninga prema broju prijavljenih.
  • Cale

    16.04.2017 17:19
    Treninga vise nema zbog trule uprave DIF-a koja upravlja Djackim igralistem. Pre nedelju dana je uprava Djackog igralista uskratila gostoprimstvo grupi od preko 100 clanova Free treninzi Djacko koji su tu trenirali prosle i ove godine pod izgovorom da nisu dozvoljeni "samoorgnizovani" treninzi bez prisustva strucnih instruktora sa DIF-a. Nikad gluplji izgovor. Ekipa koje je trenirala iza gola nikome nije smetala. Ocigledno nekome smeta da se organizuju besplatni treninzi.
  • Iva

    03.04.2017 23:27
    Najbolji treninzi
    Treninzi su odlicni!!! Divno je sto u Novom Sadu postoje mladi ljudi koji imaju volju i energiju da pokrenu jednu ovakvu organizaciju.
    Naravno, nedostaje podrska svih firmi koje promovisu sportski duh... Nedostaje podrska grada... Nedostaje podrska Ministarstva za sport itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti