Jubilarni Fruškogorski maraton 22. i 23. aprila, uplata kotizacija u toku

Jubilarni 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori održaće se 22. i 23. aprila.
Predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Milivoj K. Nastasić rekao je da su za 40 godina, od kako se održava maraton, uspeli "da Frušku goru napune ljudima, da je ožive, te da se Fruška gora sada doživljava kao prostor gde čovek može da okrepi dušu". On je dodao da se četiri staze Fruškogorskog maratona boduju za kvalifikacije za svetsko prvenstvo - trku oko Mon Blana.
 
"Ovogodišnji maraton ima 19 staza, a Fruškogorski maraton je jedan od najtežih u Evropi, zbog ritma staza koji je dinamičan i često se menja", podvukao je Nastasić.
 
Nastasić je objasnio da se ovako veliki događaj ne može održati bez kotizacije, a ona, za učestvovanje na stazama do 49 kilometara iznosi 200 dinara. Za ostale staze, iznos kotizacija zavisi od odabira same staze, ali u nju ulazi i smeštaj i hrana.  On je pozvao učesnike da uplate kotizaciju pre dana održavanja trke, kako se ne bi stvarale velike gužve na startu, na Popovici, a kotizacija se može uplatiti na račun manifestacije.
 
 
Član Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov istakao je da će se do početka Fruškogorskog maratona odštampati novi vodič koji sadrži mape staza maratona.
 
Sve dodatne informacije u vezi sa ovogodišnjim Fruškogorskim maratnom mogu se dobiti OVDE.
  • Nevena

    11.04.2017 21:39
    Maraton dobija ogromna sredstva od grada svake godine. Nema nikakvih problema sa finansijama osim nezajazljivih prohteva organizatora. Uskoro ce par profesionalaca trositi vise na sebe nego sto su materijalni troskovi organizacije maratona.

    Ima u Srbiji jos lepih i besplatnih maratona. Mozemo uzivati na Fruskoj gori svakog drugog dana potpuno besplatno.
  • Ronin 21

    11.04.2017 14:38
    Zašto su kotizacije toliko različite, i zašto mora sve unapred?
    Mogle su kotizacije za sve učesnike biti 500 dinara, a učesnici nek' posle plaćaju krevet, medicinsku asistenciju, pasulj i čaj... Čak i ako su čićšenje Fruške Gore i troškovi orgnizacije razlozi, najviše đubreta ostaje za polaznicima malih maratona, najviše ljudi se angažuje na tom delu staze itd.
    Inače sam bivši učesnik ultramaratona, i ne daje mi se 5000 ni za šta, jer pasulj neću jesti, šatore i krevete neću koristiti itd.
  • Milica

    11.04.2017 07:55
    Ja jako volim maraton ali organizacija je ocajna. Maratoni sa placenom kotizacijom u svetu su mnogo bolje organizovani.
    Prosle godine je bilo maratonaca koji su kod Letenke povracali zbog problema sa stomakom.
    Da li su se preforsirali ili je bilo problema sa higijenom i ispravnoscu hrane u Vrdniku pitanje je za nadlezne.
    Organizator bi trebao da deli oprano voce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti