FOTO: Građani protestovali i potpisivali peticiju zbog uništavanja parkića u Futoškoj

Oko stotinu građana nezadovoljnih odlukom gradskih vlasti da se uništi parkić kako bi se proširila pumpa na uglu Braće Ribnikara i Futoške ulice, danas su protestovali i potpisivali peticiju.
FOTO: Građani protestovali  i potpisivali peticiju zbog uništavanja parkića u Futoškoj
Foto: 021.rs
Jednu peticiju proslediće Gradskoj kući, drugu u UGZI (Upravu za građevinsko zemljište i investicije).
 
Jedan od organizatora Marko Tomović naveo je da ukoliko grad ne bude imao sluha za njih, savetovaće se sa pravnicima i svima koji mogu da im pomognu, kako bi nastavili borbu za parkić. Kako su nagasili, od njega ne odustaju, a optimistični su zbog slučaja zelene površine kod muzeja.
 
Nakon potpisivanja peticije, plan je da nastave da je prikupljaju na Trgu slobode do 22 časa, a sutra je predaju. Ukoliko grad ne odustane od svoje namere, organizatori pozivaju građane da dođu na adresu UGZI.
 
Građani koji su potpisivali peticiju, izveli su kućne ljubimce. Pridružili su im se aktivisti Studentskog pokreta Novi Sad, a nije bilo nikakvih obeležja.
 
Podsetimo da je vest 021.rs da će Grad 10. maja prodati 1.500 kvadrata zelene površine u Futoškoj ulici preko puta Kasarne "Arčibal Rajs", kako bi se proširila postojeća NIS-ova pumpa, izazvala veliki broj negativnih komentara i reakcija građana. Novosađani su nezadovoljni, jer se uništava još jedna zelena površina u Gradu, pri čemu je u promeni regulacionog plana prošle godine bilo predviđeno da pumpa ne bude proširena, nego da se zadrži parkić.
  • zdrav razum

    10.05.2017 13:18
    primitvna sredina
    A baš sam se pitao kad će se dosetiti da unište i taj jedini prirodni park u gradu. A inače kako je to moguće kad piše na tabli kod ulaya u park da je reyervat prirode pod nekom zaštitom kao prirodno dobro ili tako nešto... Onda je ovaj grad mnogo više mafijaški nego što sam mislio, kad ne bi ni trebalo biti pobune nego bi trebao biti zakonom zaštićen?!

    A što se tiče pobune, koga vi lažete? Protesti kod nas su smešno neozbiljni i nikad nisu ništa postigli, nema čak ni minimalno dovoljan broj ljudi na protestu. Protestujete kao protiv rezultata glasanja i šta vidimo svi, dve-tri hiljade ljudi, umesto bar 50 hiljada... Druga stvar, neinteligentno se planiraju i sprovode ti protesti.

    A novinari ne znaju ni naziv tog parka. Nije "parkic" nego "Futoski park", kakav primitivizam za tako osnovne stvari i činjenice... Ali tako to ide kada se primitivne osobe veličaju, hvale i dolaze u medije i uopšte preko veze. A pošto velika većina voli veze i vezice onda uživajte u primitivnoj sredini i standardima.

    Zašto se bunite protiv ovoga kad je to samo rezultat prihvatanja nemorala i kriminala da bude normalno u sredini? Smejete se nekom kad vam kaže kako bi trebalo ljudski, velika većina naroda odavde, a onda kad vam isti takvi rade o glavi bunite se..??!?
  • Cenzurisani

    09.05.2017 11:37
    Ništa bez ulice
    Kada se neki naš komentar ne objavi, to je zato što je pomenuta neka gradska ličnost, na primer. I to bez imena i prezimena, već samo po funkciji.
    Međutim, iako to nije ovde vidljivo, to ne menja naše mišljenje niti naše međusobne razgovore, o toj ličnosti i politici u gradu koju vodi.
    Ono što se postiže cenzurom i "zaštitom javne ličnosti" je da ni ta ličnost, ni njegovi partijska braća neće saznati šta se o njima i zašto ARGUMENTOVANO misli.
    I onda to mora da se viče glasno na protestima, na ulici.
  • Goran

    09.05.2017 10:08
    Bravo za gradjane
    Najpre da se zahvalim gradjanima koji su bili na protestu i dali svoju podrsku. Takodje, moram da se zahvalim i medijima koji su ispratili ceo dogadjaj, a pogotovo N1, B92, Blic, 021! Zao mi je sto se po ko zna koji put potvrdjuje da RTV kao javni servis gradjana Vojvodine nije odazvao pozivu, iako im je uredno prosledjen. Sramota!!! Na samom protestu je bilo sigurno izmedju 300 i 400 gradjana, od kojih je blizu 300 dalo svoj potpis za peticiju. Nakon toga su se momci koji su organizovali peticiju uputili u centar grada da prikupe sto vise potpisa. Smatram da je ovo jos jedna sramota za celnike grada da na tako perfidan nacin menjaju namenu javne povrsine, a sve u korist interesnih grupa. Siguran sam da se na tome nece zaustaviti, nazalost. Da nisu morali da ispostuju zakon noki nalaze da moraju da oglase prodaju povrsine, uradili bi to ispod stola. Iako je 2015. godine izradjena strategija razvoja zelenih prostora grada Novog Sada, na kojoj su participirali kao nosilac Poljoprivredni fakultet zajedno sa svim relevantnim javnim preduzecima, ona je samo jedno mrtvo slovo na papiru. Sta to prakticno znaci? Da sa budzetskim sredstvima rade svoj posao koji nema apsolutno nikakvog smisla, s obzirom da je implementacija izostala. Gradjani su jos jednom obmanjeni. Pitam se dokle? Dda li ce iko ikada odgovarati? Mogu da razumem podeljena misljenja gradjana, jer ne vide svi interes u parkicu, mogu da razumem apatiju u narodu. Ali ne mogu da razumem mrznju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti