Za parkiranje dužan 2.000 evra pa mu oduzeli auto

"Parking servis" poslao je svojim dužnicima oko hiljadu tužbi, što je duplo više nego što je uobičajeno.

"Parking servis" poslao je svojim dužnicima oko hiljadu tužbi, što je duplo više nego što je uobičajeno.

Kako za Radio 021 kaže portparol ovog preduzeća, Radovan Jeknić, više od polovine je vratilo dug za neplaćene kazne ili ga otplaćuje na rate. On ističe da većina Novosađana, uprkos povećanju broja utuženih, savesno plaća doplatne karte i ne dočeka da ode na sud.

Tužbe se šalju vlasnicima vozila koji u proseku imaju preko deset neplaćenih kazni. Uz postojeći dug, građani nakon tužbe moraju da plate i sudske troškove i angažman advokata.

Apsolutni rekord u neplaćanju u Novom Sadu trenutno drži bosanski državljanin koji je sakupio 212 kazni od po hiljadu dinara. S obzirom na to da je u pitanju strani državljanin, Parking servis nema mogućnost da ga sudski goni, zbog čega mu je konfiskovano vozilo.

  • dada

    03.12.2010 09:02
    za G(enijalca)
    Nisu oni mene tužili. Ja sam njih!
    Volem Genijalčine. Da vi niste možada onaj kojot iz crtanog? Ako je tako, ona je to sasvim druga stvar...
  • Vukajlo

    02.12.2010 10:27
    U mnogim zapdnoevropskim drzavama gradske vlasti jednostavno iscrtaju parking mesta po kolovozu bas kao sto to radi i nas Parking servis. Onda ta mesta ponude na aukciji u kojoj ucestvuju privatne firme koje se bave naplatom parkinga. Ko ponudi najvise taj dobije odredjenu zonu tako da u jednom gradu postoji nekoliko privatnih parking servisa koji svako u svojoj zoni naplacuje parking. Svaka firma ima pravo da naplacuje parking koliko ona hoce uz prethodno vidno istaknutu tablu sa cenovnikom. Isto tako imaju pravo da naplate kaznu za parkiranje koliko oni hoce, ali u razumnim granicama. Ako ne platis posle druge opomone oni tvoj dug predaju firmi koja se bavi "uterivanjem" dugova. Ta firma ima dozvolu za rad od drzave. Ako njima ne platis posle druge opomene dolaze i plene imovinu u toj vrednosti. Sve po zakonu.
  • G

    02.12.2010 06:30
    @lola - rano ste pomislili da ćete moći ugušiti građansku svest gospođo. Pa vi nastavite vaš superhik zadatak, i nastavite da po raznim komentarima branite neodbranjivo, da branite okoreli kriminal državnih preduzeća. Revolucija je sve bliže, i budite uvereni da ćete svi visiti po banderama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti