VIDEO, FOTO: Kako Novosađani prave najbolju piletinu sa ananasom u gradu?

Tradicionalna kineska kuhinja sve je popularnija u Novom Sadu, što pokazuje i generalno veliko interesovanje građana za azijskim jelima.
VIDEO, FOTO: Kako Novosađani prave najbolju piletinu sa ananasom u gradu?
Foto: 021.rs
Egzotične kombinacije koje su uobičajene u ovoj kuhinji još uvek su izazov za srpskog gurmana, pa i kuvara. Međutim, bez sumnje je da kineska kuhinja oduševljava Novosađane, naročito ako je kvalitetna, puna ukusa i u velikim porcijama. Iz ovih razloga posetili smo restoran "Sweet & Chilli" porodice Subić u Novom Sadu, koja je ljubav prema kineskoj kuhinji prenela u objekat na Bulevaru patrijarha Pavla i okupila mladu ekipu koja svakodnevno zainteresovanim posetiocima predstavlja bogatu aromu jela sa azijskog područja.
 
Kuvari "Sweet & Chilli" otvorili su za nas vrata svoje kuhinje i na krajnje jednostavan način predstavili jednu od najneobičnijih kombinacija u jelovniku - piletinu sa ananasom. Kako kažu, svako ovo jelo može da napravi i u svojoj kuhinji, ali je u početku najbolje spremanje jela na tako visokim temperaturama ostaviti profesionalcima.
 
"Danas pravimo jedno lagano jelo koje je sve, samo ne svakodnevno", uvodi nas u priču mladi kuvar Andrej. Svako ko je probao ovo jelo, jedno od brojnih specijaliteta iz jelovnika restorana, imao je svoje mišljenje, ali ono nije nikada bilo negativno. 
 
"Novosađani se uglavnom oduševe jer ne mogu da spoje ukus ananasa, krastavca i karija. Koristi se pileće belo meso, isečeno na kockice, koje se kratko prži u vrlom ulju dok ne dobije blagu boju. Potom se dodaju tri koluta ananasa, isečenog na kockice veličine poput našeg mesa, a nakon kratkog mešanja se doda svež krastavac, bogat aromom", priča Andrej dok pravi jelo. Nakon krčkanja do sada dodatih sastojaka, priključuje se neutralna pavlaka i poseban sos koji pravi tim "Sweet & Chilli" u tajnosti svoje kuhinje.
 
 
Na kraju dolaze kari i malo skroba, koji sastojke povezuju taman da jelo bude savršena celina.
 
Za ovo jelo trebalo je svega dva do tri minuta pripreme.
 
 
Ako vas je ova fantazija zainteresovala za kinesku kuhinju, postoji na desetine jela koje morate probati u ovom kineskom restoranu. Zdrav, originalan jelovnik osmišljen je sa pažnjom na svaki detalj, a zahvaljujući kvalitetnim sastojcima, recepturi i spretnim rukama kuvara, zaista ga je teško kopirati. 
 
 
Ekipa "Sweet & Chilli" čeka vas na pomenutoj adresi - Bulevar patrijarha Pavla 12, a nestrpljivi mogu da pozovu besplatnu dostavu na kućnu adresu na broj telefona 062/30-30-04. Za porudžbine veće od 999 dinara, klopa stiže besplatno. Ovako izgleda samo jedno od specijaliteta ove kuće.
 
 
Kompletan meni i ostale informacije možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici "Sweet & Chilli".
  • gari ns

    01.06.2017 07:47
    To ono na Somborskom bulevaru?
  • Natasa

    30.05.2017 13:00
    Najbolji
  • Dejan

    30.05.2017 11:44
    Najbolji
    Odlična hrana i usluga!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti