Nakon "rotacije", novi nalog za smenu čelnika gradske inspekcije

Nakon žalbe uzbunjivačice Marije Beretke da načelnik i zamenik načelnika Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu ne ispunjavaju uslove za obavljanje svojih funkcija, stiglo je rešenje za njihovu smenu.
Nakon "rotacije", novi nalog za smenu čelnika gradske inspekcije
Foto: 021.rs
Radi se o novom, drugom ovakvom rešenju ove godine, izveštava N1.
 
Dva čelna čoveka Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu, Vladimir Balaban i Dejan Šijak, postavljena su bez konkursa i dovoljno godina staža u struci. To je, nakon što je jedna radnica slučaj prijavila, zaključila upravna inspekcija, nalažući njihovu momentalnu smenu.
 
Prvi čovek Novog Sada je četiri meseca kasnije to je i učinio solomonskim rešenjem da im funkcije rotira. Ipak, ove nedelje stiglo je novo rešenje za smenu čelnih ljudi inspekcije. Gradonačelnik Miloš Vučević obećava da će postupiti po ovom nalogu.
 
"Doći će osoba koja će, ja se nadam, ovaj put ispunjavati uslove", kaže gradonačelnik Novog Sada za N1 i dodaje da je "šteta što ne ispunjava sve uslove jer je Šijak dobro radio kao načelnik".
 
Dosadašnjem načelniku Šijaku, Uprava za inspekcijske poslove je bila prvi posao, kada je pre tri godine postao drugi čovek inspekcije. Više o nalazu upravnog inspektora, koji je zaključio da Balaban i Šijak ne ispunjavaju uslove za funkcije na kojima su, čitajte OVDE.
  • Mia

    03.07.2017 20:28
    Gradjevinska inspekcija?!
    Dok se oni prepucavaju, predmeti stoje. To se ne meri vise mesecima, sada prelazi u godinu i ko zna koliko ce jos potrajati. Gradjane, koji ih placaju, uopste ne interesuju njihova prepucavanja i sujete, vec efikasnost. Zato bi trebalo odgovoriti na pitanja: ko je nadlezan da kontrolise njihovo prisustvo na poslu i broj resenih predmeta i da li je takva unutrasnja kontrola ikad izvrsena? Kolike su plate u inspekciji i ostalim birokratskim institucijama? Takodje, sve birokrate bi trebalo placati po radnom ucinku, a ne fiksnom platom. Jer oni postoje da bi bili servis gradjana, a ne da bi gradjanima zagorcavali zivot i maltretirali ih.
  • Vita

    03.07.2017 07:32
    V
    Komuniste vratiti na vlast nema druge!
  • Milan

    03.07.2017 06:16
    Pandurova za nacelnika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti