FOTO: Uskoro kružni tok na Bulevaru Evrope

Rekonstruisana deonica Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, dužine blizu dva kilometra biće otvorena za saobraćaj početkom sledeće nedelje.
Rekonstruisana deonica Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, dužine blizu dva kilometra biće otvorena za saobraćaj početkom sledeće nedelje. Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, kaže da su u toku završni radovi na kružnim raskrsnicama.

"Trebaće malo vremena da se sugrađani naviknu ali bezbednost mora biti na prvom mestu. Ja ne mogu više da slušam roditelje čija deca ginu na pešačkim prelazima na velikim bulevarima. Gledaćemo da gde god možemo postavimo kružne tokove jer oni stavljaju bezbednost na prvo mesto i omogućavaju protok saobraćaja", objašnjava Pavličić.

Uređenje kružnog toka i izgradnja biciklističkih i pešačkih staza će se raditi tek sledeće godine. Pavličić dodaje da je za 2011. planirano da se gradi deonica od Rumenačkog puta do autoputa.

"Tu može malo da nas uspori most preko kanala koji se gradi već duže vreme, ali time će Novi Sad izaći na autoput. Uradićemo veliku stvar za grad i za žitelje većeg dela Novog Sada. Računajući od Limana, Telepa, stare i nove Detelinare, Novog naselja i uz Klisu do autoputa, na ovaj način ćemo rešiti pola Novog Sada, i otvorićemo nove zone za privredu", navodi Pavličić.

Samo za izgradnju dva kilometra puta sa osvetljenjem, kanalizacijom i vodovodom izdvojeno je 602 miliona dinara.

  • bogdan

    25.12.2010 21:36
    kružni tok
    A šte je sa somborskim bulevarom i kružnim tokom kod ul.cara Dušana?Mali je posao pa mala i provizija.
  • @ keskese

    23.12.2010 11:01
    Glavno je da si ti prosao jos ne zavrsenim kruznim tokom na kojem jos uvek traju radovi i procenio kakva mu je propusna moc. Bice da si se uplasio kruznog toka, kako se u njemu vozi, hoces li znati da iz njega izadjes, . . .
  • @stons

    23.12.2010 08:11
    Ima i boljih primera
    A za Vas, ove sto ne znaju da voze po istom, ili zele da upoznaju svoju domovinu - Kad stignu u Zrenjanin na obuku neka produze do Zitista medjunarodnim putem do Temisvara.
    Da li ste Vi zaista sigurni da ovi ne znaju, ili smatrate da nisu u pravu i da je kapacitet tog kruznog toka dovoljan za takav saobracaj koji se odvija ili ce se odvijati tim putem? ili mozda zelite da se eksponirate?
    Neka vreme bude sudija, a ako ljudi imaju konkretne primedbe onda ili neka na njih odgovori onaj ko je nadlezan, ili onaj ko zna. Okanite se Vi Vaseg znanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti