Gde nestaju karlovačke lutalice?

Nakon vesti da su se u Sremskim Karlovcima pojavili "šinteri privatnici", Radiju 021 su se javili građani koji sumnjaju da hvatanje pasa plaća lokalna samouprava, koja ove navode demantuje.

Nakon vesti da su se u Sremskim Karlovcima pojavili "šinteri privatnici", Radiju 021 su se javili građani koji sumnjaju da hvatanje pasa plaća lokalna samouprava, koja ove navode demantuje.

Naime, ugovor o uklanjaju lutalica koji je ovaj gradić imao sa "Čistoćom" je istekao još u oktobru, pa neki Karlovčani tvrde kako je sada opština prinuđena da svoje probleme sa lutalicama rešava na alternativne načine. Razlog za ovakvu tvrdnju je čovek koji u Karlovcim hvata pse, a pitanje je ko ga za to plaća?

Kako za 021 tvrdi predsednica Udruženja za zaštitu životinja iz Sremskih Karlovaca, Jelisaveta Filipović, postoje sumnje da "šintera privatnika", izvesnog Lolu, "na crno" plaćaju opštinari. "Mi pretpostavljamo da njega plaćaju na crno, i to ne šinteraj, već lokalna samouprava, i sad imamo situaciju da on pse lovi po ulicama", navodi Filipovićeva.

Međutim, načelnik odeljenja za komunalne poslove pri Opštini Sremski Karlovci, Milivoj Duvnjak, kaže za naš radio da ne postoje nikakvi ugovori o hvatanju lutalica koje je njegova kancelarija potpisala za bilo kakvim licem. "Naše odeljenje, kao opštinski organ uprave, nije potpisalo nikakav ugovor po ovom pitanju sa bilo kakvim fizičkim licem, tako da apsolutno nije odgovorno ako to zaista postoji", kaže Duvnjak za 021.

Duvnjak: "Ne sarađujemo sa nikakvim Lolom"

Kada smo ga pitali kakav je njegov lični odnos sa čovekom po imenu Lola, Duvnjak je pitao zbog čega dižemo prašinu ako ne možemo da pomognemo u konkretnom rešavanju problema pasa lutalica. "Zašto ste me napali - Lola, pa Lola? Kakve veze ima Lola, ja ne sarađujem sa njim. Čitam ove komentare na vašem sajtu, pa, ljudi, to je poziv na linč. Nadam se da ste ipak dobronamerni", kaže Duvnjak.

Iako je Radio 021 već objavio snimke čoveka koji hvata pse lutalice, Milivoj Duvnjak i dalje tvrdi da pse lutalice u Sremskim Karlovcima još od oktobra niko ne hvata. Prema njegovim rečima, ukoliko niko ne preduzme konkretnu akciju, problem sa životinjama bi mogao da se otrgne kontroli.

"Još od kako je ugovor sa "Čistoćom" istekao, u Karlovcima niko ne hvata pse, što, ukoliko se ne uradi nešto po tom pitanju, može da izraste u ogroman komunalni problem", pribojava se Duvnjak.

Kako 021 saznaje, opština Sremski Karlovci ima sedam nerešenih slučajeva ujeda pasa lutalica, zbog kojih će morati da obešteti građane. Ipak, i dalje ostaje pitanje - gde psi iz Lolinog podruma odlaze? (Miodrag Sovilj)

  • Aleksandar

    23.02.2011 14:48
    Alo ljudi...
    Kao prvo, svaki pas, kao i covek, je bice za sebe. Ne mozemo na osnovu toga sto je jedan, dva ili vise pasa, nekada i negde ujelo neko dete sve da ih pobijemo! Ajde onda da pobijemo i sve ljude zato sto je negde,neko, nekoga ubio, silovao i sl. Kao PRAVI (moram da naglasim) Karlovcanin (a ne neki dodjos, koji se doselio ovamo tokom 90-tih) moram da podrzim NemaDZu, jer u Karlovcima je svaka akcija suvisna a svaki projekat apsolutno nepotreban. I zivotinje imaju osecanja i inteligenciju, tako da se ne trebaju zlostavljati i fizicki maltretirati. Iskreno ljudi, gadite mi se!!
  • nemanDZa

    23.02.2011 13:05
    kritike i samo kritike a niko nista ne radi
    Kao prvo moram napomenuti da prepucavanjem se ne stize nigde, kad god se pojavi problem u Sr. Karlovcima obavezno se upiru prsti umesto da se isti ti prsti nadju na potiljku pa da se ljudi malo pocesu i zajednicki dodju do resenja... Lola hvata lutalice i posto vec dobija 500 dinara po psu, ide toliko daleko da uzima pse i iz dvorista ljudima kao sto je kod mene bio slucaj - citaj LOLA KRADE PSE, tako da me niko nece ubediti u suprotno!!! a vi gospodje mame, bolje da pomognete ovoj inicijativi ako se vec toliko bojite za svoju decu nego sto pusite cigrete i pijete kafe po ceo dan i besposlene laprdate o drugim ljudima koji se zaista i trude da nesto u ovim ucmalim Sremskim Karlovcima promene. Karlovcani i karlovcanke samo kritikujete i na to ste uvek spremni a kada neko i krene nesto da radi u stanju ste glavu da mu skinete sa ramena umesto da mu pomognete i uvek ste najpametniji i najglasniji a ne vidim da iko ista radi... Kritikujete svoje prve komsije, ljude koje znate citav zivot umesto da zajednicki svi radimo na resavanju problema...
    i za kraj - sram vas bilo!!!
  • Ja

    11.02.2011 19:25
    Jelisaveti
    Kad sve znaš,ajd povedi tv ekipe i sve zainteresovane do Loline kuće pa pokaži sve uživo za šta tvrdiš. Znaš Lolu,znaš gde stanuje,znaš gde drži pse,znaš sve što niko nezna pa pokaži i dokaži sve na delu. Pokaži i dokaži svoju humanost i to tvoje dvorište puno životinja.Svi sa nestrpljenjem očekujemno da upoznamo Lolu i tebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti