Usvojene sve odluke, glasao i URS

Odbornici Skupštine grada uspeli su danas da završe maratonsku sednicu, započetu 25. marta i prekidanu u više navrata.
Odbornici Skupštine grada uspeli su danas da završe maratonsku sednicu, započetu 25. marta i prekidanu u više navrata.

Na današnjem zasedanju smenjen je direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić, koji je tu funkciju obavljao 18 godina. Na njegovo mesto, zasad kao vršilac dužnosti, dolazi Miloš Pankov. Novosadski parlament je potom održao još jednu sednicu na kojoj su za nešto manje od sat vremena izglasane tačke, skinute sa dnevnog reda prethodnog zasedanja, a od kojih su najznačajnije Odluka o prestanku rada Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda, predlog po kojem je stadion "Karađorđe" prešao u nadležnost "Poslovnog prostora" i predlog o odobravanju sredstava za realizaciju ovogodišnjeg predškolskog programa "Radosnog detinjstva".

Sednica je jutros počela žučnom raspravom i optužbama opozicije na rad javnih preduzeća u prethodnoj godini. Uglavnom su se mogle čuti kritike na poslovanje Toplane, Tržnice i GSP-a, ali i pitanja finansiranja održavanja puteva i čišćenja snega u prethodnom zimskom periodu, sa obzirom na činjenicu da nije bilo rebalansa budžeta.

Tokom zasedanja u petak usvojena je, između ostalog, odluka o saradnji grada sa Rijekom, izveštaj o bezbednosti i inicijativa da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Iz nepoznatih razloga povučen je predlog o novom obračunu cene grejanja od sledeće godine.

Bez Odluke o novom načinu obračuna grejanja

Odbornici Skupštine grada nisu ni na današnjoj sednici raspravljali o zahtevu Toplane da se od sledeće godine grejanje obračunava po utrošku, pošto je to bio dogovor šefova odborničkih grupa. Od članice Gradskog veća za komunalne delatnosti Gordana Pušić nismo mogli da dobijemo zvaničan odgovor na pitanje zašto je ta odluka povučena, a kratko nam je i pojasnila da ona ne može da da komentar dok joj to ne odobri gradonačelnik Igor Pavličić.

Toplana saopštava da se nada da će Odluka ipak biti usvojena već na narednoj sednici ovog meseca, kako bi oni prilagodili sistem na vreme.
Podsetimo, nedavno je doneta odluka da od 1. oktobra 2012. godine počne nov sistem naplate grejanja po utrošku koji predviđa da se toplota obračunava na podstanicama, a potom deli po stanovima srazmerno kvadraturi, ali i za svaki stan pojedinačno ukoliko su ugrađeni kalorimetri.

Maja Gojković tas na vagi

Danas se očekivao odgovor Maje Gojković i Ujedinjenih regiona Srbije, na ponudu Srpske radikalne stranke da zajedno naprave novu skupštinsku većinu i preuzmu vlast, ali se ništa nije desilo. Odbornici URS-a su glasali za sve predloge koji su bili na dnevnom redu.

- Ujedinjenim regionima Srbije nismo poslali zvaničan dopis za pravljenje nove koalicije, ali sve je moguće - kazao je pred početak nastavka sednice predsednik GO SRS Đurađ Jakšić. Nezvanično se saznaje kako su se odbornici SRS ponadali povratku na vlast u gradu i da se tokom prekida sednice dva puta sastajala njihova Odbornička grupa i da su se već vodili razgovori o podeli funkcija.

  • Bivsi G17+

    21.04.2011 16:57
    Odgovor Maji
    Jadna je ova drzava i jadni su ljudi koji veruju gospodzi Gojkovic koja je kao lider i vrhunski politiacr a u ponedeljak u 23:28 nema sta drugo da radi vec visi po bajatim internet stranicama i ostavlja neke nebulozne komentare.
    Majo hajde ti lepo pod ruku kod svoje drugarice Lee Kis pa se lepo isplacite i to je tvoj nivo i krajnji domet.
  • maja

    11.04.2011 21:28
    nije tacno
    ISTINA JE SAMO JEDNA DIREKTOR JKP INFORMATIKE I POMOCNIK GRADONACELNIKA SU TRAZILI ULTIMATIVNO OD MENE PRED SVEDOCIMA DA NA ZAHTEV VRHA DEMOKRATSKE STRANKE ( ONI TO IZGOVORILI VISE PUTA PA NEKA OBJASNE ZBOG CEGA SU TO RADILI I SA KOJOM NAMEROM ) DA MANDAT ODBORNIKA SKUPSTINE GRADA DAM I NE BAVIM SE POLITIKOM DO KRAJA IZBORA. OSTALO JE SVE POTPUNA NEISTINA. KO HOCE DA VERUJE KO NECE NECE ALI STVARNO JE BILO DOSTA. TO SU DVA VISOKA FUNKCIONERA U GRADU PREMA TOME O TOME TREBA PRICATI A NE O TRACEVIMA DALI JE OVO DALI JE ONO. jEL TRAZIMO OPRAVDANJE ZA PRITISAK I UCENU NAD ODBORNIKOM? NE TREBA DA SUMNJATE DALI JE AUTOR PORUKE AUTENTICAN DA JESTE JA SAM TO BAS LICNO DOZIVELA OD BORACA ZA DEMOKRATIJU DIREKTORA INFORMATIKE I POMOCNIKA GRADONACELNIKA ZA ENERGETIKU SADA BIVSIH CLANOVA NARODNE PARTIJE.
  • 05.04.2011 05:57
    "Toplana saopštava da se nada da će Odluka ipak biti usvojena već na narednoj sednici ovog meseca, kako bi oni prilagodili sistem na vreme."
    Podsetimo, Toplana se od 2000. godine sprema za naplatu po izmerenim kolicinama, a ovi jos prilagodjavaju sistem!!! Lud zbunujenog, a sasavih sve vise!
    Milion i sedam stotina hiljada Euta, koliko platise softver, odnese maca. Za to vreme marinkovi (i ivkovici), maletici, jelici, popici i ostali clanovi kriminalnog(ih) klana(ova) zive od tog prilagodjavanja. Ovo je za zatvor bilo i bice, ali im ni dlaka sa glave ne fali. Sada se spremaju da ponovo ugovore novi softver, samo (verovatno) malo skuplji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti