Počelo uništavanje larvi komaraca u kanalima

Ekipe "Ciklonizacije" počele su larvicidno suzbijanje komaraca sa zemlje na kanalima.
Ekipe "Ciklonizacije" počele su larvicidno suzbijanje komaraca sa zemlje na kanalima na Adicama i Kamenjaru, a do sredine sledeće nedelje u planu su kanali na Klisi, Novom naselju, Satelitu, Telepu, Adamovićevom naselju, Veterniku, Futogu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Bockama, Budisavi, Kisaču, Begeču, Čeneju i Stepanovićevu.

U istom periodu tretmanima protiv larvi komaraca biće obuhvaćeni i kanali u Vidovdanskom naselju, na  Detelinari i Avijaciji, Salajci, Podbari i Rotkvariji, kao i u Kaću i Rumenki, Šangaju i Subiću, Kaću i Kovilju.
U Ciklonizaciji tvrde da je ovogodišnja bitka protiv komaraca počela na vreme i da se reagovalo već na pojavu prvih larvi u kanalima, kao i da se pojava larvi u Dunavu očekuje nešto kasnije.

U toku je i sistematska akcija zaštite zdravlja građana od krpelja. Plan je da do prvomajskih praznika protiv krpelja budu tretirane sve zelene javne površine u gradu i okolnim mestima, svi parkovi, kao i izletišta koja se ne nalaze u zonama zaštite. Prethodnih dana protiv krpelja su tretirani pojasevi oko autobuskih okretnica na Limanu i Novom naselju, sva groblja, delovi Detelinare, Kamenički park i park kod Železničke stanice. Juče su tretmani urađeni na zelenim površinama na Sunčanom keju, Limanu 4, Limanu 3, Limanu 2, na Beogradskom keju i Ribarskom ostrvu.

Planirano je i da kontrole površina koje potencijalno naseljavaju krpelji traju tokom cele sezone, sve do jeseni, a stručnjaci "Ciklonizacije" podsećaju građane koji imaju dvorišta i vikendice da obrate pažnju na to kako održavaju privatne zelene površine.

  • tNt

    21.04.2011 08:42
    zadovoljan...
    ...i ponosan. To, Kume! Sve uspeh za uspehom! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti