Izdavanje garaža i parkinga nelegalno

Koristeći višegodišnji problem nedostatka parkinga u gradu, pojedini Novosađani pokušavaju da iskoriste to što imaju garažu ili više prostora, da susedima i drugim sugrađanima iznajme prostor za parkiranje.
Koristeći višegodišnji problem nedostatka parkinga u gradu, pojedini Novosađani pokušavaju da iskoriste to što imaju garažu ili više prostora, da susedima i drugim sugrađanima iznajme prostor za parkiranje.

Portparol "Parking servisa", Radovan Jeknić, kaže da je reč o nezakonitoj naplati parkiranja, jer je za naplatu u gradu registrovan samo "Parking servis", te da privatnici upravljaju samo s dve spratne garaže na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru cara Lazara.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, kaže za "Blic" da Novosađani nadležnima treba da prijave svaki slučaj pokušaja naplate parkinga koje privatno obavlja neka osoba. Bubnjević objašnjava da, čak i da je reč o privatnom placu, za bilo kakvu naplatu parkinga treba dozvola, te da treba imati registrovanu firmu i za to plaćati porez.

  • Crtač

    27.04.2011 12:50
    Nije po PS-u
    Sve što nije u nadležnosti PS je nelegalno. Zato ljudi, plaćajte drugovima da mogu da nastave sa crtanjem na betonu i ostalim pogodnim površinama. Moraju se iskazati negde umetničke vrline vrlog nam PS-a.
  • h1n1

    27.04.2011 09:22
    ovaj
    jeknić će da nam uvede pretplatu za apolo tv, stručnjak po meri dr pajtića
  • TT

    26.04.2011 15:41
    problem
    sa izdavanjem garaža i parking mesta je u tome što praktično ne možete biti vlasnik parking mesta, po njihovom viđenju, dok garaže možete. ali izdavanjem garaže ovako na crno vi vršite promet na koji ne plaćate porez. doći ćemo na ono ko hrvati što ne smeju komšiji da poprave nešto besplatno.
    Dobro, ne smeju da se izdaju garaže bez prijave i ugovora i plaćanja poreza,
    *
    a šta ćete sa 30ak hiljada bosanaca koji žive po iznajmljenim stanovima bez ikakvog papira i prijave boravka?
    *

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti