FOTO: Zaposleni u Bačkaputu obustavili blokadu

Radnici "Bačkaputa" odustali su od radikalizacije protesta nakon što im je uplaćena zarada za mart.  

Posle višečasovne blokade puteva Novi Sad-Sirig i Novi Sad-Temerin, zaposleni u preduzeću "Bačkaput" odlučili su da u 15 sati odblokiraju te putne pravce. Razlog prekida protesta je što im je uplaćena zarada za mart.

Predsednik Kriznog štaba Vladimir Cvetković kaže za Radio 021 da je stanje u predizeću užasno. "Pošto smo dobili obećanje, odlučili smo da povučemo vozila i mehanizaciju sa puta. Postigli smo uglavnom ono što smo hteli...ako ništa drugo, bar smo javnosti obelodanili našu muku", ističe Cvetković.

Radnici traže da se, osim isplate ličnih dohodaka, odblokira račun preduzeća, poništi ugovor o privatizaciji i omogući restrukturiranje preduzeća.

"Preduzeće "Vojvodinaput-Bačkaput" je privatizovano pre šest godina kao akcionarsko društvo, kada je većinski vlasnik postao nedavno uhapšeni Milo Đurašković. Prema rečima sindikalaca, većinski vlasnik je od 2009. počeo nekontrolisano da zadužuje preduzeće, podiže hipoteke i zalaže imovinu firme, tako da je sadašnji dug višestruko veći od procenjene tržišne vrednosti preduzeća. "Bačkaput" od sredine prošlog meseca ne radi, a predsednik sindikata Đuro Trivunović kaže da su radnici ove firme morali fizički da blokiraju imovinu preduzeća kako je se banke ne bi dočepale.


  • Nemanja

    14.06.2011 07:47
    PRAVO!
    Svako i ima da pravo da protestuje. Bilo gde u svetu, pa i ovde kod nas. To je najnormalniji nacin iskazivanja svog (drugacijeg) misljenja,to je jedno od osnovnih ljudskih prava, i to se radi otkad je sveta i veka. I ne treba da se blokira Beograd, jer ti ljudi ne zive u Beogradu. Novi Sad je njihov grad i od njega i ocekuju pomoc. Od grada i od POKRAJINE! Preduzece se zove BACKAput. A ne BEZANIJAput.
  • @Anonimus - ns

    10.06.2011 07:05
    I?
    I legne plata! kako to objasnjavas?
  • @Georg

    10.06.2011 07:03
    Bravo
    Ako dozvolis, i tata bi sine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti