Opasnost vreba sa trulih topola

U Novom Sadu nalazi se oko 3.500 prestarelih stabala topole.

U Novom Sadu nalazi se oko 3.500 prestarelih stabala topole. Neka od ovih stabala su stara više od 40 godina i postoji realna opasnost da povrede građane, kao što je to bio slučaj kada je pre tri godine u Egzit kampu grana usmrtila jednu devojku.

Podaci Instituta za šumarstvo iz 2009. pokazuju da je trećina stabala topole napadnuta insektima, dok čak 40 odsto ima suve grane u krošnji koje mogu da padnu. Kako za Press kaže portparol "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić, najteža situacija je na Limanima, gde ima oko 1.500 trulih stabala. Prema njegovim rečima, ovaj problem nije moguće rešiti u toku jedne sezone, već postepeno.

Pre tri godine jedna takva grana usmrtila je Jelenu Matić iz Paraćina, dok su sutradan na istom mestu povređene dve engleske državljanke. Za ovaj slučaj niko od nadležnih nije odgovarao.

  • h1n1

    15.06.2011 14:47
    kakava vlast takve i topole
  • semtex

    14.06.2011 10:36
    @Qwerty
    Jedino Kinesko plasticno drvece da zabodu...ono nema polen i smolu...,a i ovi iz "Cistoce" bi ga mogli odrzavati...onako,usput,kada peru ulicu malo smrkom poprskaju.:):):):)e ima sugradjana za divljenje:):):)
  • Qwerty

    14.06.2011 07:39
    stop topolama
    Treba poseći sve topole u gradu, ne znam koja ih je budala sadila, i zasaditi nova mlada stabla koja nemaju polen, plodove, smole i ostala čuda koja izazivaju alergije i ostale komplikacije. Postoji toliko lepih vrsta drveća, a oni se zakačili za topolu. Izdržaćemo dok ne porastu, ako ne mi bar će naše buduće generacije imati koristi od toga. Jednom treba napraviti rez!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti