Pavličić ne očekuje novac od države

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da ne očekuje da će Novi Sad u ovoj godini moći da računa na tri milijarde dinara, koliko je predviđeno transferom iz državne kase posle izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da ne očekuje da će Novi Sad u ovoj godini moći da računa na tri milijarde dinara, koliko je predviđeno transferom iz državne kase posle izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.

Mada je najavljeno da će ta sredstva Grad moći da koristi od 1. oktobra, Pavličić kaže da je realnije da ceo iznos bude na raspolaganju od sledeće godine. "Ja ne očekujem tri milijarde koliko je procenjeno da će Novi Sad dobiti jer to nije realno. Ako bi se računalo od početka sledeće godine onda bi se mogao očekivati taj iznos, ali koliko god da dobijemo dodatnih  sredstava do kraja godine, mi ćemo biti zadovoljni", rekao je Pavličić.

Gradonačelnik napominje da je potrebno prvo odabrati projekte, a potom u septembru usvojiti rebalans budžeta sa planom i programom kako da sredstva dobijena transferom budu raspoređena. Prema njegovim rečima, najveći priliv novca u gradskom budžetu i dalje će biti od poreza na zarade, jer je izmenama zakona predviđeno da opštine i gradovi, umesto dosadašnjih 40 odsto, dobijaju 80 odsto sredstava, što će gradsku kasu dopuniti za trećinu.

Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić izjavio je da javna preduzeća najviše opterećuju budžet, navodeći da bi rešenje za ovakvu situaciju moglo da bude formiranje javno-privatnih partnerstava, jer je ta forma prisutna i u Evropi i u regionu i daje odlične rezultate.(D.B)

  • upitnik

    03.07.2011 01:56
    Javno-privatna partnerstva nad prirodnim resursima
    Ne misle valjda da su rešenja javno-privatna partnerstva poput onih kao u Francuskoj,u Grenoblu, u Boliviji i sl. kad su vlasti brzo shvatile da su koncesije ugrozile sve i svašta pa brzo poništile ugovore i vratile preduzeća u državne ruke, što je naravno sve išlo preko leđa građana.

    Grenoble: An ignoble story
    http://projects.publicintegrity.org/water/report.aspx?aid=47

    Bolivia-Cochabamba
    http://worldsavvy.org/monitor/index.php?option=com_content&view=article&id=731&Itemid=1177
  • Kliker

    01.07.2011 16:26
    Aj makaricu cuti ..... ovog igora vise ne vredi ni komentarisati.....
    Dacemo mu lilihip da umukne...
  • ivan

    01.07.2011 15:03
    a kada se dobiju te pare...
    ako u opshte dobijemo te pare!
    bice,glavni proekat u igri,malo vama , vishe meni ,i mojima, a za grad i ostele proekte i narod shipak! hahahahaha comedy club!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti