Prebacuju odgovornost za naftnu mrlju

Nakon što je na Dunavu kod Vukovara primećena naftna mrlja duga pet kilometara, nijedna institucija nije poslala zvaničan dopis o čemu se radi i koliko će zamućenje biti opasno za floru u faunu u Srbiji.
Nakon što je na Dunavu kod Vukovara primećena naftna mrlja duga pet kilometara, nijedna institucija nije poslala zvaničan dopis o čemu se radi i koliko će zamućenje biti opasno za floru u faunu u Srbiji.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu su novinare Radija 021 prebacili na Ministarstvo za zaštitu životne sredine, gde su nam u kabinetu resornog ministra Olivera Dulića rekli da oni ipak nisu nadležni za naftne mrlje. Dok institucije prebacuju odgovornost sa jedne na drugu, naftna mrlja putuje prema Novom Sadu, a niko ne može sa sigurnošću da tvrdi koliko će okolina biti ugrožena.

Dosadašnjom proverom utvrđeno je da uzrok naftne fleke nisu brodovi ili druga plovila. Smatra se da je do zagađenja došlo slivanjem vode posle padavina u Dunav, s obzirom da je juče poslepodne na vukovarskom području bilo nevreme praćeno obilnim kišama. (M.S.)

  • Bačvan

    02.07.2011 20:29
    @Sremac
    Jel ti misliš da ovi pajaci na vlasti nekom smeju da protestvuju??? Pa mene čudi kako se još nisu izvinuli i samolili drugi put veću mrlju u cilju dobrih odnosa.
  • Sremac

    01.07.2011 19:32
    SVI SE PRAVE BLESAVI
    Ako je "MRLJA" 5000 m DUGAČKA I 50 M ŠIROKA to vam dođe kao gotovo 59 fudbalskih igrališta.Ja bih se zabrinuo da sam vlast,ili makar protestovao kod SUSJEDA.
  • Sreća

    01.07.2011 19:04
    Pa naftna mrlja ide u ovaj mrak od zemlje pa nikom ništa. Ne daj bože da se nama nešto tako desilo odma bi nas osudili za neki genocid. Ovako mrlja ide nama i niko se tu počešati neće. Ministarstva će se malo prepucavati jer tu nema neke velike mogućnosti da se drpi lova i pojeo vuk magarca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti