"Stanu" pare za opremu i poslove termovizije

Javno komunalno preduzeće "Stan" dobilo je rebalansom gradskog budžeta 26 miliona dinara na ime kapitalnih subvencija, a ta sredstva biće utrošena za kupovinu opreme i poslove termovizijske kontrole zgrada, kaže za Radio 021 direktor Rajko Bojčić.
Javno komunalno preduzeće "Stan" dobilo je rebalansom gradskog budžeta 26 miliona dinara na ime kapitalnih subvencija, a ta sredstva biće utrošena za kupovinu opreme i poslove termovizijske kontrole zgrada, kaže za Radio 021 direktor Rajko Bojčić.

"Jedna od investicija će svakako biti kupovina termovizijske kamere sa kompletnom opremom za snimanje zgrada, jer nas od oktobra 2012. godine očekuje primena energetskih pasoša, odnosno sertifikata o energetskoj efikasnosti zgrada, a u cilju racionalnijeg korišćenja toplotne energije", navodi Bojčić.

Zbog zakonskih obaveza, po kojima svaka zgrada morati da poseduje energetski pasoš, Bojčić planira da ekipe "Stana" tokom ove grejne sezone sprovedu kontrolu energetske efikasnosti svih stambenih i poslovnih objekata u gradu.

Bojčić ne krije zadovoljstvo što je ove godine rebalansom budžeta dobijeno više sredstava, jer time Grad pokazuje da ima sluha za napore "Stana" da ponovo stane na noge. Kako je navedeno u programu poslovanja tog preduzeća, deo novca biće utrošen za kupovinu građevinske skele, stolarskih, bravarskih i građevinskih mašina i alata, tri manja dostavna vozila, kao i za nabavku mašine za parno čišćenje grafita i behatona. (D.B)

  • ZORAN

    14.11.2011 22:38
    ODGOVOR PAMETNJAKOVIĆIMA
    GDE SE TO DAJE 500 EURA ZA POTPIS UGOVORA.ŠTA JEDETE VI PAMETNJAKOVIĆI ŠTO PLJUJETE PO PRIVATNICIMA.KOLIKO PARA VAM JE DAO BOJČIĆ DA LUPETATE PO SAJTU.ŠTO NE NAPIŠETE KAKO JE STAN DOBIO MIMO TENDERA POSAO NA SPENSU I PITANJE JE DA LI ĆE GA I ZAVRŠITI.ŠTO NE PIŠETE DA INFORMATIKA UMESTO STANA DAJE PLATE RADNICIMA STANA JER JE STAN JOŠ U BLOKADI.KO OVDE K.NJA I KOD KOGA SMRDI.BOJČIĆ I NJEGOVA EKIPA.PRIVATNICI SU IZMISLI POSLOVANJE ZA VAS.STAN,STAN, KO JOŠ VERUJE U TU FIRMU.KAO I SPENS ZA DVE GODINE 6 DIREKTORA.MESTO ZA UČENJE STRANAČKIH PULENA.SAMO NAPRED I PLJUJTE PRIVATNIKE.MOŽDA VAM I JEDNOG DANA USTUPIMO MESTO ZA RAD.ALI MALO SUTRA NARAVNO.TAJ LIMANAC,NIKOLA I OTAC SU PRAVI PAJSERI
  • Vozd

    06.11.2011 00:00
    Da umreš od smeha
    Ovo je da čovek umre od smeha.Strategija firme je izgleda sledeća:
    1.Pošto savršeno funkcionišu sve službe, vreme da damo akcenat na poslove izrade fasada po gradu...mi ćemo to bolje i jeftinije od onih koji jedino to rade....
    2.Pošto privatnici-stolari deru, mi ćemo sami da pravimo i ugrađujemo prozore na zgrade, jer u tome imamo dugogodišnje iskustvo....
    3.Malo imamo dostavnih vozila (preko stotinu, po podacima sa sajta), pa je neophodno kupiti nove, od ovog iznenadnog viška zarađenih para...
    4.Ko šiša Čištoću......JA ću da čistim behaton !!!!
    5.Neophodno je kupiti termovizijske kamere pošto je teško zaključiti gde to odlazi toplota, kakvi su to zidovi, valjaju li ti prozori...
  • @Dragan

    04.11.2011 16:43
    privatna preduzeca
    Mi smo presli kod privatnika jer je Stan trazio za popravku lifta 250.000,00 dinara a privatnik je pristao da to uradi samo za cenu materijala od 60.000,00 dinara pod uslovom da predjemo kod njega na odrzavanje. Pausal kod privatnika je tri puta manji od onog koji naplacuje Stan, cene intervencija su najmanje 30-40% povoljnije. Kada je privatnik preuzeo lift, pozvao je sve stanare da vidimo kabinu sa pogonskom masinom lifta kao i gornji deo kabine. Pokazao nam je istu i par meseci posto su oni odrzavali lift. Prostorija je bila kao apoteka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti