Zaposleni i dalje bez plata i prava na lečenje

Deo zaposlenih u "Dnevnik štampariji" i dalje ne prima plate, niti ima pravo na lečenje.
Deo zaposlenih u "Dnevnik štampariji" i dalje ne prima plate, niti ima pravo na lečenje.

Predsednica štrajkačkog odbora u ovom preduzeću, Negica Tošić, kaže za Radio 021 da za sada neće biti radikalizacije štrajka, koji je počeo jer im je kasnilo skoro 10 plata, te zato što nisu imali zdravstvene knjižice. "Obećavali su da će nam regulisati zdravstvene knjižice, ali ništa nije urađeno. Što se tiče para, stalno ide priča da para nemamo i da moramo da radimo bez para. A niko ne zna da kaže do kada", objašnjava predsednica štrajkačkog odbora.

Ipak, za one koji ne štrajkuju novca je bilo. Negica Tošić kaže da je to vid pritiska na štrajkače, te da su u poslednjih pet meseci, odnosno od kada je počeo štrajk, oni koji rade dobili jednu i po platu. "Direktorica se vadila da nam to ne da zato što smo u štrajku, mada su to zarade za septembar 2010. godine. Što nema nikakve veze sa našim sadašnjim štrajkom. Mi smo tada radili", kaže Negica Tošić.

Podsetimo da je v.d. direktorke "Dnevnik Holdinga", Jasmina Mašulović, nedavno izjavila da za nju ne postoji štrajk, već samo obustava rada dela zaposlenih u štampariji. Ona ne spori da i njima pripada zarada, ali kaže da se u teškim finansijskim prilikama prvo isplaćuju oni koji rade. Iz Pokrajinskog sekretarijata za rad su pak saopštili da je Vlada Vojvodine ispunila sve što je dogovoreno, da su stvoreni uslovi za postepeni oporavak preduzeća, te da nikome u pokrajini nije ni približno pomognuto kao "Dnevnik holdingu". (D.S.)

  • anonimus

    06.12.2011 12:14
    ???
    Neka kazu kako su im pomogli?Koliko je radnika umrlo?Bez zdravstvenog osiguranja,bez potrebnih lekova,neki nemaju struju da plate,pa u mraku sede.posle 30godina rada.Sramota
  • jel

    03.12.2011 18:49
    ma da
    a kako su im to pomogi, zamazuju im oči s jednom i po platom - SRAMOTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti