Nova nagrada za novinare Radija 021

Novinar Radija 021 Dejan Stojičić najbolji je mladi novosadski radijski novinar u tradicionalnom izboru Novosadske novinarske škole.

Novinar Radija 021 Dejan Stojičić najbolji je mladi novosadski radijski novinar u tradicionalnom izboru Novosadske novinarske škole.

Njemu je na prijemu u Gradskoj kući plaketu i novčanu nagradu uručio gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

U obrazloženju žirija se navodi da Stojičić kreativno pristupa temama i u prilozima koristi sve prednost radija kao medija što ga je izdvojilo u odnosu na ostale kanidate. "Njegov pristup temama je najčešće iz ugla običnog građanina, a ne dnevno-politički, pa se on trudio da uvek radi u interesu građana, odnosno slušalaca. Stojičićev stav prema onima koji su na javnoj sceni je kritičan, bez obzira da li se radi o poziciji ili opoziciji, zbog čega političari imaju izvesnu dozu straha od priloga koje napravi", stoji između ostalog u obrazloženju.

Žiri je pohvalio i novinara manjinske redakcije Radio Novog Sada Norberta Šinkovića.

Ovo je četvrti put da laskava titula najboljeg mladog novinara pripada nekom iz redakcije Radija 021. Prethodni laureati su bili Asja Francisti, Aleksandar Vukovac i Žarko Bogosavljević, što je dokaz kontinuiranog kvaliteta novinarskog kadra naše radio stanice. (S. Krajnović)

  • Gabor Feher

    31.12.2011 01:58
    Bravo za Stojičića, isterao je ovu bruku sa Racićevom presudom na videlo, jedini od svih novosadskih novinara je to pratio i hvala mu! Ko zna koliko takvih slučajeva ima, a ostali mediji što se time ne bave, na čast vam!

    Ne bih imao protiv ni da je Sovilj dobio nagradu (čini mi se da je i on mlad), zaista je izuzetan novinar, kao i nagrađeni.

    Sve u svemu,

    Svaka čast, moj 021. Vraćate se na put stare slave zahvaljujući ovakvim kadrovima.

    Vaš stari slušalac i, od skora, pratilac sajta.
  • Deran

    30.12.2011 18:19
    Kako sada ovo?
    Pa zar tu sami sebi dodeljuju nagrade?
  • 30.12.2011 15:47
    taman sledece godine da dobije Sovilj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti