U februaru sređivanje staza u Futoškom parku

Gradsko zelenilo je najavilo da za mesec dana počinje sanaciju betonskih staza u Futoškom parku koje su u veoma lošem stanju.

Gradsko zelenilo je najavilo da za mesec dana počinje sanaciju betonskih staza u Futoškom parku koje su u veoma lošem stanju.

Od ukupne površine staza oko 50% je izrađeno od betona, bez adekvatne podloge, a to je i uzrok njihovog propadanja. Poslednja popravka staza izvedena je neposredno pre stavljanja parka pod zaštitu pre šest godina i to nalivanjem betona preko pukotina, što je dovelo do ponovnog brzog pucanja.

Radove će finansirati Gradska uprava za zaštitu životne sredine sa 17,5 miliona dinara. Spomenik prirode "Futoški park" prostire se na više od osam hektara i kao prirodno dobro od velikog značaja svrstan je u treću kategoriju zaštite.

  • sour

    10.01.2012 09:57
    Molim nadlezne da obnove parocije ,kod staze do futoske ulice.Parocija je predivna vrsta,retko gde zastupljena u gradu.
  • Borut

    10.01.2012 07:47
    Najlepsi i najposebniji novosadski park
  • Dr

    09.01.2012 23:32
    sramota
    A DA NISTE RAZMIŠLJALI O NEKOJ SLAVINI A?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti