Završena grejna sezona

Novosadska toplana je saopštila da danas prestaje sa grejanjem jer su se stekli svi uslovi za završetak grejne sezone.

Novosadska toplana je saopštila da danas prestaje sa grejanjem jer su se stekli svi uslovi za završetak grejne sezone.

Grejna sezona je zvanično trebalo da bude završena pre sedam dana, ali je produžena jer su temperature posle 21h bile ispod 12ºC. U saopštenju se ističe da je Toplana spremna da ponovo pokrene svoje kotlove, sve do 3. maja, ukoliko dođe do drastičnijeg pada spoljnih temperatura.

"U protekloj grejnoj sezoni imali smo velike izazove zbog najnižih temperatura zabeleženih za poslednjih 40 godina zbog čega je proglašena vanredna situacija, a potrošnja gasa bila je najveća u istoriji našeg poslovanja. Ipak, zahvaljujući dobroj pripremi tokom leta, u vreme remonta, rekonstrukciji vrelovodne mreže, izgradnji nove toplane "Sever" i danonoćnom režimu rada tokom zime, uspeli smo da održimo stabilnost sistema i kvalitet usluge na najvišem nivou", rekao je direktor Vladimir Jelić.

Inače, Novosadska toplana je prošle godine prva u Srbiji počela sa grejanjem, 10. oktobra, pet dana pre zvaničnog roka.

  • 23.04.2012 05:52
    A nešto baš toplo danas, kiša pada nigde tračka sunca. Mogli bi malo da puhnu u te radijatore, kako nas oni (a ledeni su) ne bi još dodatno hladili. Ionako smo im sve to debelo platili i plaćamo cele godine.
  • Limanka

    22.04.2012 23:24
    Koliko plaća Jelić hvalospeve?!
    E lepo mi je muka od ovih plaćenih hvalospeva na račun toplane! Jeste, tačno je da je grejanje bilo ove godine zadovoljavajuće ali pobogu jel' moguće da ljudi imaju tako kratko pamćenje? Setite se samo kakvo je bilo prošle i pretprošle! A da li su vam poznati podaci koliki je dug nabila toplana (koji ćemo svi mi vraćati koliko sutra) za vreme direktorovanja Jelića?! I zašto da uopšte bilo šta pozitivno napišem za račun toplane?! Normalno je da kada već nemamo mogućnost izbora jer je toplana jedan od najvećih monopolista u Srbiji, kada već preko cele godine plaćamo enormnu cenu grejanja, da onda i imamo grejanje!!!
  • NuNu

    22.04.2012 23:22
    @nunu grupa 25 - Doktor
    Sta je istina boli m? Ja sa cirkulacijom nemam problem imam sa hladnim radijatorima i havarijama kojih je bilo ne hna im se broj a toplana cuti tim povodom ko ribe
    Ne smeju da objave koliko su havarija imali ove godine i prethodne
    Doktore... sebi daj dijagnozu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.