Poništena odluka o rekultivaciji

Vrhovni sud Srbije je poništio odluku o rekultivaciji Ledinačkog jezera, tačnije o projektu firme "Alas Rakovac".    
Vrhovni sud Srbije je poništio odluku o rekultivaciji Ledinačkog jezera, tačnije o projektu firme "Alas Rakovac".

Predsednik Mesne zajednice "Stari Ledinci", Vuk Sošić, kaže da je predmet na ponovnom veštačenju u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

"Mi smo se žalili najvišoj instanci i dobili rešenje da je naša žalba osnovana i da se predmet vraća na ponovno veštačenje", kaže Sošić za Radio 021.

Kompanija "Alas Rakovac" je obećala da neće transportovati kamen kroz Stare Ledince i da će pronaći alternativni put. Međutim, Sošić napominje da projekat rekultivacije podrazumeva da se sagradi novi put za transport kamena i da se ta obaveza ne može zameniti dogovorom sa meštanima o prolazu kroz selo. Prema njegovim rečima, nezahvalno je predviđati kakva će biti nova odluka Vlade Srbije.

Podsetimo, preduzeće "Alas Rakovac" pokušava da od države dobije dozvolu za projekat rekultivacije Ledinačkog jezera, koji podrazumeva još devet godina eksploatacije kamena iz kamenoloma koji se tu nalazio. Tome se oštro protive meštani i mesna zajednica.

U preduzeću "Alas" kažu da oni nisu dobili rešenje Vrhovnog suda i da će ga komentarisati tek nakon što dobiju zvaničan dopis.

  • srdjan

    24.03.2010 09:46
    još jedna...
    Još jedna bitka je dobijena. Ajmo ,ajde, svi ,svi ,svi, protiv bahatih imperijalista!!!!
    A grad i pokrajina (namerno malim slovima!), nek vam je na čast. Bagro (namerno velikim slovom)
  • 24.03.2010 06:37
    Šta god bude odluka ostaje gorak ukus da GRAD i POKAJINA nisu učinili NIŠTA da nam spasu omiljeno kupalište
  • prica u vetar

    24.03.2010 06:27
    Prica ministar za zastitu sredine Oliver Dulic kako treba voditi racuna o svim resursima zivljenja i kako treba cuvati okolinu u tu okolinu, i pluca sire okoline jesu sume,jezera....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti