Pronađena burad sa opasnom materijom

Na Fruškoj gori, na putu Irig - Vrdnik, pronađeno je šest buradi sa opasnom materijom, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine saopštila je danas da je na Fruškoj gori, na putu Irig - Vrdnik, pronađeno šest buradi sa opasnom materijom, ali isticanja hemikalija i zagađenja životne sredine nije bilo.

Inspekcija je, u ponedeljak, sa desne strane puta ka Vrdniku pronašla šest metalnih buradi, sa tečnošću, težine od po 250 kilograma.

Naziv hemikalije sa etikete je diphenylmethane - 4,4 - diisocyante, obeleženo oznakom "X" i datumom proizvodnje 19. novembra 2009. godine.

Pronađen otpad je privremeno smešten u skladište preduzeća Jakob Beker, u Rumi, navodi se u saopštenju.

  • Dokoni diphenylmethanol

    24.03.2010 06:37
    Ma mora da je Dokić nešto planirao ;-)
  • strsno

    24.03.2010 06:35
    Jel moguce da su pojedinci toliko bezobrazno neodgovorni.Da li ce biti uhvacen pocinilac ovog nedela, nesto sumljam, a trebalo bi makar vozac anonimno da dojavi ko je naredio ili dao takvo resenje za otklanjane opasne materije,zatim odgovornog kazniti ne samo novcano nego i kaznom zatvora, i zabraniti da se na neki kraci vremenski period bavi proizvodnjom gde su potrebna hemikalija. Neko mora biti prvi put drasticno kaznjen kako bi se za ubuduce sprecile katastrofe.Kada dodje do nezeljenih posledica,tada je kasno reagovati, sazivati kojekakve komisije itd. Eto ministru ekologije pune ruke posla, odnosi se na Olivera Dulica,
  • Dr Petrović

    23.03.2010 18:19
    Veoma opasna hemikalija, hoće da eksplodira na visokim temperaturama http://cameochemicals.noaa.gov/chemical/8588

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti