Novosadski univerzitet konkurisao za 25 miliona evra

Najveći deo sredstava od 200 miliona evra, koje je Evropska investiciona banka početkom marta odobrila Srbiji za ulaganje u nauku, biće usmeren u Beograd i Novi Sad, kao najjača naučna i tehnološka uporišta u zemlji, rekao je ministar Božidar Đelić.

Najveći deo sredstava od 200 miliona evra, koje je Evropska investiciona banka početkom marta odobrila Srbiji za ulaganje u nauku, biće usmeren u Beograd i Novi Sad, kao najjača naučna i tehnološka uporišta u zemlji, kazao je resorni ministar Božidar Đelić.

Univerzitet u Novom Sadu je konkurisao sa nekoliko projekata, vrednih 25 miliona evra, kazao je rektor Miroslav Vesković i dodao da očekuje da će novac dobiti i druge istraživačke ustanove u Vojvodini.

"Određeni projekti su predati u fazi pregovora sa Evropskom investicionom bankom", rekao je Vesković, precizirajući da se radi o pomoći u izgradnji centralne zgrade Univerziteta, naučno-tehnološkog parka, zgradi Apart hotela za mlade istraživače unutar kampusa i projektu koji se odnosi na postrojenje Instituta za prehrambene tehnologije, prenosi RTV.

Sporazum sa Evropskom investicionom bankom trebalo bi da bude usvojen u aprilu u Skupštini Srbije, a nakon toga očekuje se realizacija predloženih projekata.

  • nemirko

    24.03.2010 10:12
    mirkons@gmail.com
    Kad bi se malo samo procesljalo kakvi su ti projekti videlo bi se da to nema veze s mozgom..samo uzimanje para od strane profesora koji ionako imaju "male" plate! Secam se da mi je kolega pricao da su jedne godine na Pravnom faklultetu profesori pisali projekat za veliku sumu novaca..nesto kao privreda Srbije za vreme prvog srpskog ustanka..naravno svi su se dobro ugradili! Izgleda da je borba za autonomiju univerziteta bila samo borba za autonomiju profesorskih plata..a rezultati tih profesora su stvarno "vrhunski"! Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti