Ovog proleća manje komaraca

Ovog proleća u Novom Sadu primetan je mnogo manji broj komaraca, a razlog tome je, kako kažu u Ciklonizaciji, pravovremeno zaprašivanje izvorišta, koje se preventivno sprovodi od marta.

Ovog proleća u Novom Sadu primetan je mnogo manji broj komaraca, a razlog tome je, kako kažu u Ciklonizaciji, pravovremeno zaprašivanje izvorišta, koje se preventivno sprovodi od marta.

Da je komaraca manje nego prethodnih godina, primetili su i Novosađani sa kojima smo razgovarali:
"Ove godine nisam primetila komarce, verovatno zato što su ih prskali"
"Ja mislim da ih nema zato što im vreme ne pogoduje"
"Ove godine ih ima jako malo, zaista. Stalno držim otvoren prozor, ali ne ulaze ili ih nema. Možda se vidi po jedan u dva-tri dana"
"Primetila sam da ih ima manje, ali su znatno veći nego prošle godine"

Portparol Ciklonizacije, Dario Aćimović, kaže da toplo i vlažno vreme, kakvo je bilo prethodnih dana, izuzetno pogoduje razvoju komaraca, ali da je pravovremena akcija mapiranja i zaprašivanja svih izvorišta doprinela tome da ih u Novom Sadu ima jako malo.

"Naša namera je da sve do kraja sezone tj. do septembra ili oktobra radimo kombinaciju larvicidnih tretmana na kanalima, barama i izlivima Dunava i tretmana protiv odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha u zavisnosti od njihove brojnosti", rekao je Aćimović i dodao da je trenutno stanje proizvod korišćenja najsavremenije svetske tehnologije za suzbijanje komaraca.

  • tnt

    06.06.2012 07:11
    ...
    Bravo za mog kuma koji je to sve sproveo u delo nakon dugogodisnje borbe.
  • h1n1

    05.06.2012 14:47
    prvi put
    sam video da iz keca praše komarce u dvorištu.
    Svaka vam dala, samo nastavite tako. Veliki + za ciklonizaciju.
  • nemanja s

    05.06.2012 11:53
    sve se moze kad se hoce
    E sad, samo probajte da nam narednih godina ostavite rojeve komaraca po gradu. Znaci, moglo se i ranije ali je trebalo kao ove godine "pravovremeno" prskati i to prvo sa zemlje pa tek onda iz aviona. Pohvala za ovogodisnji posao, sad znamo da se moze kad se hoce, cekamo vas sledecih godina. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti