Vlada Vojvodine sa 6 sekretarijata manje

Nova Vlada Vojvodine imaće 11 sekretarijata, izjavio je potpredsednik aktuelne vojvođanske vlade i pokrajinski funkcioner Demokratske stranke Dragoslav Petrović.

Nova Vlada Vojvodine imaće 11 sekretarijata, izjavio je potpredsednik aktuelne vojvođanske vlade i pokrajinski funkcioner Demokratske stranke Dragoslav Petrović.

"Formalizovali smo predlog da u novoj pokrajinskoj vladi bude 11 sekretarijata i uputili smo ga poslanicima na razmatranje", rekao je Petrović. On je istakao da se radi o značajnom smanjenju broja sekretarijata, jer je, kako je podsetio, dosadašnja vlada u Vojvodini prilikom formiranja 2008. godine bila sastavljena od 17 sekretarijata.

O personalnim rešenjima i podeli sekretarijata u okviru vladajuće koalicije u pokrajini Petrović nije želeo da govori, napomenuvši da će se sve znati u sredu, na sednici pokrajinske skupštine, na kojoj će biti izabrana nova vlada. On je kazao da je pred zasedanje skupštine ostala dilema da li će LSV biti u novoj Vladi Vojvodine. "Pregovori oko učešća LSV u novoj vladi se još vode i vodiće se i u popodnevnim satima", kazao je Petrović.

Ono što je sigurno jeste da će, ukoliko ne budu ukinuti ili spojeni sa nekim drugim sekretarijatima, u odnosu na dosadašnju vladu sekretare promeniti tri resora: Sekretarijat za rudarstvo, energetiku i mineralne sirovine, Sekretarijat za međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za privredu. Prva dva promeniće čelne ljude zbog toga što su dosadašnji vršioci tih funkcija Radoslav Striković i Tomislav Stanić članovi SPS, odnosno URS, koje nisu vise članice vladajuće koalicije u Vojvodini, dok će se na mestu sekretara za privredu morati pronaći zamena za Ištvana Pastora, koji je izabran na funkciju predsednika Skupštine Vojvodine.

Sednica na kojoj će na dnevnom redu biti izbor nove Vlade Vojvodine održaće se u sredu sa početkom u 11 sati.

  • Sandra

    11.07.2012 11:10
    Jedina raylika u odnosu na 2008. je ta sto vladajucu vecinu u Vojvodini cini manji broj stranaka pa ce prekrojiti sekretarijate da budu po meri i jednako svakom. Vaynije pitanje jeste, kako misle da formiraju sekretarijate kada je Ustavni sud Odlukom oduyeo neke od nadleynosti Vojvodini, a koje su se pokayale kao protiv ustavne. Da li Pajtic misli da u stilu Teksaskog kauboja se oglusi u odluku najviseg yakonodavnog tela? Ili misli da je njegova rec postovana i izaziva strahopostovanje kod javnosti i zakonodavnih tela kao sto izaziva kod Tdica? Da li je Bojan u svom naletu adrenalina zbog desavanja u DS, preneo svoju usplahirenost i bahatost i na odluku Ustavnog suda? To je ta demokratija i postovanje sudstva o kojima DS tupi deceniju vec.
  • Notarius

    10.07.2012 16:15
    Finito...
    Ajd sad da zatvorimo radnju.
  • Anonimus

    10.07.2012 15:31
    Dragoslave, Dragoslave.....?
    Samo da ti ovaj narod već jednom vidi ledja pa da malo progleda, kao i onima oko tebe, upropastili ste Vojvodinu. Da vam nije politike za vas niko čuo ne bi kao ni za prcvoljke oko vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti