Radnici bivšeg Heroj Pinkija očekuju raskid privatizacije

Predstavnik radnika Borovicine firme "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković izjavio je za 021 da očekuje da zahtev zaposlenih koji se tiče raskida privatizacije nekadašnjeg novosadskog giganta bude ispunjen nakon današnjeg hapšenja Dušana Borovice.

Predstavnik radnika Borovicine firme "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković izjavio je za 021 da očekuje da zahtev zaposlenih koji se tiče raskida privatizacije nekadašnjeg novosadskog giganta bude ispunjen nakon današnjeg hapšenja Dušana Borovice.

- Mi smo bili samo inicijator problema svih ostalih njegovih kompanija gde smo uključili najviše državne organe u naš problem. Mislim da će posle današnjeg događaja pravda biti na našoj strani - rekao je Cvetković za 021.

Radnici bivšeg Heroj Pinkija prošle nedelje su na nekoliko dana blokirali Dunav, tražeći od vlasnika da im isplati zaostale plate. Cvetković dodaje da ih niko iz Lučke kapetanije još uvek nije kontaktirao povodom najavljenih krivičnih prijava zbog blokade Dunava, i smatra da su nadležni uvideli da je njihov protest bio jedini način da se skrene pažnja na Borovicino poslovanje.

Inače "Dunav grupa agregati", nekadašnji "Heroj Pinki", nije jedina Borovicina firma koja je u problemima. Prema ranijim saznanjima Radija 021, šest preduzeća kojima upravlja Borovica se nalaze u blokadi u ukupnom iznosu od preko 1,5 milijardi dinara, a dug novosadske firme je najveći i iznosi blizu 712 miliona.

Podsetimo, jutros su u sklopu borbe protiv sistemske korupcije privedeni Dušan Borovica i još dve osobe zbog primanja i davenja mita. (M.S.)

  • ns time

    12.10.2012 07:40
    nije problem hapsenje
    Problem je sto put iz ove price vodi na vise strana.Naravno, to je moje misljenje.
    Dva putica su: jedan prema vladi, a drugi prema
    pravom vlasniku ove firme.
    Da li ce Vucic imati i za ovo snage?
  • jo

    11.10.2012 11:58
    I šta sad
    Ko što napisah i pre neki dan šta sad.Lako je uhapsiti i proglašavati kriminalcima.Ovde je veći problem od borovice to što par stotina ljudi zahteva da se vrati na državne jasle,da im neko obezbedi posao,overi knjižice za njih i porodice.Ko je taj ko će to da plaća i njih i ostale kojima je raskinuta privatizacija i dokle.Ok što je neko napisao ako 3 meseca ne plaćaš zatvor,ali ko će i dokle da plaća propale titove gigante koje niko normalan neće da kupi.Dokle će nekoj deci i poslednji dinar uplate biti uslov za overu knjižica a nekom se overava godinama ne lepe oči.Što taj predstavnik radnika ne nadje kupca za njegovu firmu kad je tako lako naći ko će da ih kupi i da im bez posla i zarade isplaćuje plate.
  • volks

    11.10.2012 11:33
    stari kadar
    Vratite Rubežu i Gavru i Vojvodinainspekt da nastave gde su stali, ha ha ha ha ha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti