Ukradeno 20 miliona evra struje

Prema proceni Elektrovojvodine, godišnje se ukrade struje u vrednosti od skoro 20 miliona evra.
Prema proceni "Elektrovojvodine", godišnje se ukrade struje u vrednosti od skoro 20 miliona evra. Direktor ovog preduzeća, Tomislav Papić, kaže da su radnici na terenu otkrili više od 50 načina na koje pojedini građani kradu električnu energiju, od amaterskih do veoma stručnih.

"Kad naši radnici uhvate nekog u krađi, on se pravi da ne zna gde mu je brojilo, tvrdi kako mu je to sigurno komšija namestio. Dešava se da neki tvrde da su im naši monteri namerno tako namestili brojilo, u zamenu za novac. Ne kažemo da nema i toga, i naša unutrašnja kontrola radi na nekoliko takvih slučajeva koje smo prijavili Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ukoliko se ustanovi da su optužbe tačne, počinioci će dobiti otkaz", tvrdi Papić.

On dodaje da ekipe "Elektrovojvodine" imaju svu neophodnu opremu kako bi pronašli one koji nelegalno uzimaju struju, međutim, sudske presude su izričito blage, zbog čega se najveći broj počinioca ponovo priključi na mrežu.

U prethodne tri godine podneto je preko 7.500 krivičnih prijava, od čega je samo trećina počinioca proglašeno krivim za krađu. Od toga, u 80 procenata slučajeva izrečena je samo sudska opomena.

  • janko

    15.05.2010 04:08
    bajatovic
    toliko legano uzme, on jedan a ovih koliko.... neka bude human, neka plati pola ukradeno preostace mu jos.... ihaj.
  • amateri i strucnjaci

    14.05.2010 12:28
    20 miliona evra nije nista u odnosu na 36 miliona evra dato za satelit,ovi sto kradu struju-vecina nih, ce biti uhvaceno,tuzeno i sve po propisu, manjina koje nece imati tu cast da oseti zakonske propise i kazne,njima svaka cast imaju dobru vezu, dok doticni gospodin sto je maknuo ili lose ulozio 36 miliona evra pa jos+ sudski troskovi, e njemu nece ama bas nista faliti, jedino nesto poput prekora,no,no nemoj tako vise da radis.
    Ili svi da odgovaraju za ucinjena krivicna dela ili niko, ne moze se stalno selektivno kaznjavati
  • 220 V

    14.05.2010 06:05
    Gotovo svaki lokal u gradu su "odraila" četiri Vaša radnika. Nakon toga potrošnja struje im se smanjila za oko 50% . Ali se povećalo ivo iz texta. Šta su im vaši radnici ugradili zante i sami. Proverite samo potrošnju struje za 50 lokala koji rade extremno dobro pre i posle njihove intervencije. A ko su ta 4 radnika ... pa samo pitajte ko vam od radnika ili bivših radnika vozi nova kola, kupuje nove stanove i tako to ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti