Energetska efikasnost na dugom štapu

U Novom Sadu danas je potpisan memorandum o saradnji Grada i gradske Agencije za energetiku sa republičkom Agencijom za energetsku efikasnost.

U Novom Sadu danas je potpisan memorandum o saradnji Grada i gradske Agencije za energetiku sa republičkom Agencijom za energetsku efikasnost.

Novosađani od ove saradanje za sada neće osetiti nikakvu korist, a direktor gradske Agencije za energetiku, Dejan Kovač, kaže da potpisivanje memoranduma predstavlja prvi korak ka cilju, da novosadska lokalna samouprava postane jedan od pionira energetske efikasnosti u Srbiji. "Sledeći konkretan korak su investicije na terigoriji Novog Sada i zajednička borba za formiranje fonda za energetsku efikasnost na teritoriji Srbije", kaže Kovač.

On međutim nije mogao da navede o kojim je konkretno investicijama reč, ali je dodao da se radi prvenstveno o javnim objektima. "Zatim, omogućavanje Gradu da dođe do povoljnih kredita za renoviranje postrojenja "Novosadske toplane", ali i pružanje mogućnosti građanima da ulažu u svoje objekte uz određene povlastice", kaže direktor gradske Agencije za energetiku.

Kovač veruje da je relano očekivati da prva sredstva budu odobrena u narednoj godini, s obzirom da će novi  evropski konkursi za energetsku efikasnost biti raspisani krajem godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti