Mali amfiteatar na Keju

Na Beogradskom keju sada se uređuje parter, nakon što je rekonstruisan zid za odbranu od poplava.

Na Beogradskom keju sada se uređuje parter, nakon što je rekonstruisan zid za odbranu od poplava.

Iako loše vreme usporava završetak radova, portparolka Javnog komunalnog preduzeća Put Jelena Stojisavljević kaže da oni teku po planu.

"Na trasi uz odbrambeni bedem JKP Put je uvedeno u radove 27. aprila i do sada je na tom potezu od drumsko železničkog mosta do Ulice Miloša Bajića završeno oko 95 procenata planiranih radova" dodala je ona.

Trenutno se rade pešačke, biciklističke, kao i trim staza, koja će biti širine jedan metar, od tartana i prostiraće se od Dunavske ulice do kanala Dunav-Tisa-Dunav. Urediće se i autobuska stajališta i parking.

U planu je da se plato kod spomenika Porodica na Keju žrtava racije  presvuče klinker opekom crne, žute i sive boje, a ceo kompleks oko spomenika izgledaće kao mali amfiteatar. Za ovaj posao zadužen je Zvod za izgradnju grada, u kojem su nam ranije rekli da će kompletno uređenje Keja biće gotovo u avgustu, kada bi trebalo da budu uklonjene i preostale barže pontonskog mosta.

  • Pera Peric

    01.06.2010 06:53
    S obzirom kako tro sve sada izgleda, mogli su sasvim mirno da poruse i spomenik zrtvama racije - ovaj "amfietatar" je ogavan, ne znam kome je dunulo da se to tako uradi.
  • Dee

    01.06.2010 05:17
    Skadar na Bojani
    Da covek ne poveruje! Dve stvari u ovom gradu se tegle kao gladna godina a voleo bih da mi neko da barem jedan valjan razlog za to. Javni klozet u centru i sklanjanje barzi. Oba ova "projekta" vrle nam vlasti kao da su najkomplikovaniji graditeljski izazov 21. veka. Ko tu sta muva, moj plitki glasacki um ne uspeva da razazna. Valjda je problem sa tenderovog tendera tenderom i sirokom transparentnoscu svakog veeeelikog posla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti