Krov u Jiričekovoj saniran

Krov zgrade u Jiričekovoj 1 privremeno je saniran po nalogu Građevinske inspekcije. 
Krov zgrade u Jiričekovoj 1 privremeno je saniran po nalogu Građevinske inspekcije. Predsednik Mesne zajednice "Liman", Marko Vojnović, kaže za Radio 021 da je investitor promenio izvođača radova i ispunio deo dogovora.

"Sada očekujemo da investitor nastavi sa radovima. Zahvaljujući našem angažovanju i pritisku medija, vlasnik investitorske firme, Aleksandar Drača, je zauzeo potpuno drugi stav, koji je trebalo da ima od samog početka", navodi Vojnović.

Krov je sa zgrade skinut u oktobru prošle godine i, prema dogovoru, trebalo je da bude sređen do kraja maja ove godine. To nije učinjeno, u međuvremenu je prokišnjavao, vlaga je doprla do prizemlja, izbio je i požar i načinjena je znatna materijalna šteta.

Direktor investitorske firme "A gradnja", Aleksandar Drača, navodi da je izvođač radova loše uradio posao, zbog čega je ugovor sa njim raskinut. "Došlo je do propusta u gradnji. Mi sa svim stanarima imamo ugovore i prvobitno stanje stanova je snimljeno pre nego što smo išta počeli da radimo. Kada se sve osuši, moraćemo da obavimo sanaciju stanova, a trudićemo se da nadogradnju zgrade završimo u najkraćem mogućem roku", tvrdi Drača za 021.

Račun investitora blokiran je više meseci, ali Drača ističe da to ni na koji način nije uzrokovalo odlaganje radova i da su obaveze prema izvođačima radova ispunjene. On dodaje da je zakonski rok za završetak svih radova decembar ove godine i da je on u obavezi da nadoknadi svu štetu uzrokovanu vlagom. Tačna procena štete još nije napravljena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti