Počinju radovi u Ulici Olge Petrov

Izgradnja saobraćajnih površina, dela vodovodne i kanalizacione mreže, kao i javnog osvetljenja u Ulici Olge Petrov počeće u četvrtak, 6. novembra.
Izgradnja saobraćajnih površina, dela vodovodne i kanalizacione mreže, kao i javnog osvetljenja u Ulici Olge Petrov počeće u četvrtak, 6. novembra.

Kako navode u Zavodu za izgradnju grada, Ulica Olge Petrov trenutno nema izlaz na Bulevar Evrope, a vezu sa okolnom uličnom mrežom ostvaruje preko ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš. 

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina u Ulici Olge Petrov podrazumevaju izgradnju saobraćajnice, širine 5,50 m, od Bulevara Evrope do broja 34. Na istoj deonici planirana je i izgradnja parkinga sa upravnom šemom parkiranja, kao i izgradnja pešačke staze. Biće izgrađen i deo vodovodne mreže u dužini od 89 m, kao i deo kanalizacione mreže u dužini od 64 m. Takođe će biti izvedeni izgrađeno i novo javno osvetljenje.

Realizovaće se parterno uređenje postojeće kolske veze između ulica Olge Petrov i Đorđa Magaraševića, što obuhvata izgradnju pešačke staze i nedostajućeg parkinga ispred stambenog objekta na broju 49.

U Ulici Đorđa Magaraševića, na deonici od Bulevara Evrope do broja 42, biće proširen kolovoz sa 5,0 na 5,50 m, odnosno predviđeno je uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja, koji je u izuzetno lošem stanju, kao i izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 108 m. Takođe, na južnoj strani ulice planiran je parking koji će zelenim pojasom biti odvojen od pešačke staze.

Na delu Bulevara Evrope, uz novoizgrađene objekte na potezu između ulica Olge Petrov i Đorđa Magaraševića, biće izgrađen parking sa kosom šemom parkiranja, kao i biciklistička i pešačka staza.

Vrednost radova je oko 30 miliona dinara, a rok za završetak radova je 80 kalendarskih dana.

  • BB

    05.11.2014 02:18
    I tako ce jos jedan deo mog detinjstva
    da se preseli samo u moje secanje. Tu sam se kao klinac igrao i tu su mi drugari iz osnovne skole stanovali. Rasa, Ecika, Sloba, Milje,...
    Ne kocim progres, samo primecujem kako svet, kako ga ja vidim, nestaje. I to je normalno. Pozdrav
  • 04.11.2014 17:05
    Zar se takvi poslovi ne rade između aprila i oktobra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti