Veganska večera i priča o hlebu u sredu u CK13

Zajednička veganska večera i Priča o hlebu održaće se u sredu, 23. marta u Omladinskom centru CK13.

Otvorena kuhinja CK13 i Radionica hleba Wovenchef vas pozivaju da u okviru Zajedničke veganske večere poslušate kratku priču o hlebu.

Proučavajući kulturološka i religijska značenja hleba, njegovo mesto u istoriji i u svakodnevnom životu, Dimitrije Vujadinović u svojoj knjizi "Hleb na 200 načina" piše: "Tajna hleba leži u njegovoj istinskoj gastronomskoj vrednosti, duhovnoj i kulturnoj posebnosti. Misterija i čudesnost hleba nije muzejska vrednost, to je živa ljudska riznica kolektivnog pamćenja. (…) Priča o hlebu je priča o čoveku koji nas upoznaje s antropološkim, simboličkim, kulturološkim, socijalnim i gastronomskim aspektima ljudskog života."

Tokom ovog razgovora, publiak će se upoznati sa pet elemenata koji su potrebni da bi se dobio kvalitetan i ukusan hleb. Takođe, prisutni će imati priliku da saznaju nešto o vrstama brašna i njihovoj primeni, kako se dobijaju i šta predstavlja koji tip brašna.

Kao i svake srede, uz ukusan veganski tanjir, pripremaće se svež, mirisan domaći hleb bez aditiva.

Program će početi u 19 časova.

Autor: 021

  • Steva

    22.03.2016 00:03
    Veganska večera - povraća mi se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič