Tribina o studentskim protestima 20. decembra u Domu b-612

Studentski pokret Novi Sad organizuje u utorak, 20. decembra tribinu "Budućnost studentske borbe: Tribina i promocija Studentske zone" povodom nedostatka reakcije nadležnih na studentske proteste.
Kako je poznato, studenti Univerziteta u Novom Sadu protestovali su u nekoliko navrata zbog troškova studiranja na fakultetima, koji nisu ukinuti uprkos spoznaji da su nezakoniti.
 
"Novi Sad se probudio iz višegodišnjeg dremeža. Artikulacija iznetih zahteva studentkinja i studenata UNS-a ukazuje da studentsko telo postaje svesno, pre svega, ekonomskog nasilja koje se nad njim vrši, kao i neophodne solidarnosti među studentima svih fakulteta da bi se zajednički problemi savladali i poboljšao položaj studentske populacije. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na tribini 21. decembra u Domu B-612, gde ćemo diskutovati o budućnosti naše borbe i eventualnoj promeni metoda za ostvarenje naših zahteva, s obzirom na to da nijedan od ispostavljenih zahteva fakulteti nisu usvojili", navode organizatori.
 
Na tribini će govoriti apsolvent žurnalistike Stefan Palešćak, studentkinja medijskih studija Dunja Simićević i apsolventkinja komparativne književnosti Marina Savić.
 
U okviru tribine će biti predstavljen i prvi broj novog studentskog časopisa "Studentska zona", koji je pokrenuo Studentski pokret Novi Sad. Novine su besplatne i biće deljene studentima svakog meseca. Nakon tribine sledi i benefit žurka. 
 
Tribina počinje u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič