Jubilarni "Antićevi dani" od danas na više lokacija u Novom Sadu

Manifestacija "Antićevi dani", koja ove godine obeležava jubilarnu, desetu godinu, počeće danas, 13. marta i trajaće do petka, 17. marta.

Tokom manifestacije, održaće se niz kulturnih sadržaja posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu.  Drugog dana manifestacije, u utorak, 14. marta,  biće uručena nagrada "Miroslav Antić" ovogodišnjem laureatu prof. dr Bošku Suvajdžiću za zbirku pesama "Anima viva".

Pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković objasnila je da su se organizatori, kao i prethodnih godina, potrudili da se program održava ne samo u centru, već i u drugim delovima Novog Sada.

"Kao i ranijih godina, trudili smo se da uključimo što više dece, kako kao učesnike, tako i kao publiku, jer je Miroslav Antić, osim svog univerzalnog stvaralaštva, bio pre svega pesnik mladosti", rekla je Marković.

Ona je dodala da je Odbor "Antićevih dana" odlučio da se ove godine dodele zahvalnice najznačajnijim ličnostima koje su inicirale da se manifestacija pokrene, a to su nekadašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zoran Vučević, zatim pokretači ideje Raša Popov i Draško Ređep, dok će zahvalnica posthumno biti dodeljena Brani Crnčeviću.

Manifestacija će početi danas u podne otvaranjem izložbe "Prvih 10 godina" u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, a tokom petodnevnog programa, posetioce očekuje niz događaja u Kulturnom centru, dvorcu Eđšeg, Galeriji Rajka Mamuzića, Muzeju Grada Novog Sada i u Gradskoj biblioteci.

Ceo program možete pronaći OVDE.

  • alias

    11.03.2017 16:09
    Волим Мику Антића
    Новосадски :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič