Koncert Andrea Belfija u petak u CK13

Koncert Andrea Belfija održaće se u petak, 14. aprila u Omladinskom centru CK13.
Andrea Belfi je bubnjar, kompozitor i eksperimentalni muzičar. Živi i radi u Berlinu. Počeo je da svira bubnjeve sa 14 godina, studirao umetnost u Milanu, da bi se od 2000. godine u potpunosti posvetio muzici. Tokom poslednjih dvadeset godina je razvio jedinstveni stil sviranja bubnjeva zahvaljujući iskustvu koje je stekao kroz rad na polju eksperimentalne i elektronske muzike, roka i improvizacije. U svojim delima kombinuje elemente italijanskog minimalizma, apstraktnu ritmiku i modularnu sintezu. Njegovi hipnotišući ritmovi i teksture kreiraju impresivne zvučne pejzaže.
 
Do sada je objavio pet solo albuma i preko pedeset kolaborativnih dela na etiketama poput ROOM40, Miasmah, Häpna, Die Schachtel, Constellation, Blue Chopsticks. Zainteresovanost za savremenu umetnost ga je podstakla na kreiranje zvučnih instalacija koje predstavlja širom SAD i Evrope. Ovakva umetnička praksa mu je je omogućila saradnju sa vizuelnim umetnicima poput Anđele Bulok i Aldoa Tambelinija. Lista muzičkih umetnika i kolektiva sa kojima je sarađivao je široka i uključuje: Karlu Božulić, Dejvid Grabsa, Stefana Piliu, Ajdana Bejkera, Beni Jansa Nilsena i druge.
 
U okviru nastupa u CK13 Belfi će izvesti deo materijala sa nadolazećeg solo izdanja "Ore". Gostovanje Andree Belfija se realizuje u okviru projekta Novo u popularnoj muzici, koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.
 
Nastup će početi u 21 čas, a cena ulaznice je 200 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič