Projekat "EUtopija" od narednog petka u MSUV

Prezentacija i otvaranje projekta "EUtopija" Igora Bošnjaka održaće se u petak, 18. avgusta u galeriji S Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.
Projekat će biti prezentovan do 10. septembra.
 
Projekat EUtopija Igora Bošnjaka bavi se aktuelnom pozicijom Evrope u kontekstu savremenih ekonomskih i geo – političkih promena izazvanih globalnim migracijama stanovnika Srednjeg Istoka. Autor ispituje demokratske slobode, multikulturalnu toleranciju i proces samo-emancipacije, te kritikuje vladajuću kulturnu apatiju i opšti relativizam Starog kontinenta. Analizira utopijsku poziciju Evope koja za mnoge simbolizuje željeno mesto života ispunjeno snovima i nadanjima, ali i realnu sliku koja ukazuje na niz problema sa kojima se tokom svog puta susreću migranti. 
 
Kustoskinja je Sanja Kojić Mladenov.
 
Počinje u 20 časova.
 
Više o izložbi pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič