Predavanje "Definicija života" u utorak u KCNS

Predavanje "Definicija života" održaće se u utorak, 17. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada.
Predavanje "Definicija života" u utorak u KCNS
Foto: 021.rs
Predavač će biti prof. dr Zorica Svirčev sa Departmana za biologiju i ekologiju.
 
Koliko vas je postavilo sebi pitanje bar jednom u životu, šta je život i ko smo mi ustvari? Koliko vas je bilo zadovoljno odgovorom koji ste pronašli u knjigama, dobili na predavanjima ili sami sebi kreirali? Uvedene definicije jasno odvajaju živo i živo biće od neživog i pružaju jedinstven uvid u život kakav poznajemo i kakav možemo spoznati.  Njihova inovativnost je bazirana na Grafu Života. Jedinstvenost Grafa Života ogleda se u univerzalnoj primenjivosti na sve oblike i ekspresije života na Zemlji i van nje. Drugim rečima, predstavlja recept za život i sve ono sto proističe iz njega. Značaj ovog koncepta se ogleda i u tome što je moguće izdvojiti i posmatrati pojedinačnu aktivnost živog sistema, pronaći razloge (uslove) koji su do nje doveli i ukazati na posledice te aktivnosti, sve to kroz jedan matematički graf. Ovaj koncept pomera granice sagledavanja života izvan sadašnjeg vidljivog horizonta.
 
Početak programa je u 18 časova. 
 
Predavanje organizuju Prirodno-matematički fakultet u saradnji sa KCNS-om, a u okviru ciklusa naučno-popularnih predavanja "Oči u oči sa naukom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič