Promocija publikacije "Žene govore" u četvrtak u CK13

Promocija publikacije "Žene govore" održaće se u četvrtak, 14. decembra od 18 časova, u Omladinskom centru CK13.
Udruženje za radna prava žena "Roza" poziva na razgovor o iskustvima radnica u Srbiji i predstavljanje publikacije "Žene govore", u kojoj se nalaze zabeležena iskustva radnica iz četrnaest mesta.
 
O publikaciji će govoriti Milica Lupšor i Vesna Đorđević iz Udruženja "Roza", kao i Željka Jorgić-Đokić, stručna saradnica za pravne poslove u SSSV. Moderatorka će biti Gordana Stojaković iz Udruženja S.T.R.I.K.E.
 
"Rad na crno, mobing, diskriminacija su postali vidljivi na svakom koraku, prekarizacija je zahvatila celu Srbiju. Nedostatak novih radnih mesta za otpuštene radnice tokom privatizacija i generacije mladih koje su stasale u zadnjim decenijama stvorile su uslove poslodavcima da ucenjuju radnice, jer uvek ima onih koje će biti prinuđene da sve to trpe kako bi zaradile bar neku crkavicu za svoje porodice", navodi se u uvodu publikacije “Žene govore”.
 
Prvi deo publikacije je pokušaj da se čuje glas tih žena, da se oda priznanje njihovoj stalnoj borbi za opstanak, njihovoj hrabrosti i snazi da se ne predaju. U drugom delu je autorski tekst Željke Jorgić-Đokić, stručne saradnice za pravne poslove u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine, koja daje pojašnjenja vezana za Zakon o radu, u sklopu nekih od najvažnijih pitanja koji su predmet ove publikacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič