Janka pobednik Svetskog kupa

Švajcarac Karlo Janka pobednik je ovogodišnjeg Svetskog kupa, pošto je danas u Garmišpartenkirhenu trijumfovao u poslednjem veleslalomu sezone.

Švajcarac Karlo Janka pobednik je ovogodišnjeg Svetskog kupa, pošto je danas u Garmišpartenkirhenu trijumfovao u poslednjem veleslalomu sezone rezultatom 2:20,87 minuta.

Osvajaču velikog kristalnog globusa, 23-godišnjem Švajcarcu, bila je ovo šesta pobeda u sezoni, a deveta u karijeri.

Današnju trku je kao drugi završio Italijan Davide Simončeli koji je za Jankom zaostao 31 stotinku, dok su trećeplasirani kroz cilj prošli Filip Šerghofer i Amerikanac Ted Ligeti uz zaostatak od 57 stotinki.

Austrijanac Benjamin Rajh je u generalnom poretku Svetskog kupa uoči trke imao zaostatak u odnosu na Janku od svega 39 bodova, ali je danas zauzeo tek osmo mesto i to je Švajcarcu donelo nedostižnu prednost trku pre kraja sezone. Trećeplasirani je Švajcarac Didije Kuš.

Mali kristalni globus za ukupnog pobednika veleslaloma osvojio je Ligeti, ispred Janke i Rajha. Takmičenje u ovogodišnjem Svetskom kupu završava se u subotu, slalomom u obe konkurencije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti