Povučeno više vrsta crne čokolade jer su kancerogene

Austrijski supermarketi povukli su nekoliko vrsta crne čokolade, pošto su u uzorcima tih proizvoda pronađeni tragovi mineralnog ulja.

Organizacija za zaštitu potrošača, koja je sprovela analize, saopštila je da su kod trećine od 20 proizvoda pronađeni tragovi mineralnog ulja sa malim količinama kancerogenih supstanci.

Supermarketi Lidl i Hofer povukli su crnu čokoladu koja se prodavala kao njihov brend, a isto je učinio i najmanje jedan lokalni proizvođač.

Neki prozivođači nisu povukli svoju čokoladu uprkos rezultatima analiza, tvrdeći da nije propisano koja je količina pronađenih supstanci štetna za zdravlje.

Prema udruženjima za zaštitu potrošača, mineralno ulje je moglo da dospe u čokoladu iz mašina koje se koriste za obradu kakao zrna.

  • mihajlo

    29.10.2016 11:56
    Pa nista cudno.hehehe,a sta ima u ostaloj hrani,mozete samo da nagadjate.od pokvarenog mesa,do ne znam ni ja cega.
  • Nick

    29.10.2016 10:22
    Austrijska cokolada
    A ste tek ima u nasim cokoladama i drugoj hrani koju jedemo? Znamo li mi to i dali to koga interesuje?
  • Jovan

    29.10.2016 09:37
    Teško da će se pojaviti u prodavnicama, jer je procedura uvoza takvih stvari ipak (koliko god bili mi u banani) komplikovana za nivo zarade koji se time može ostvariti. Sa druge strane - eto čokolada na pijacama i buvljacima - tu nema nikakvih procedura i mudrolija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.