Ovo je najzdravija kafa na svetu

Verovali ili ne, napravljena je kafa od pečuraka i za nju kažu da je veoma zdrava.

Vlasnik finske kompanije koja je proizvodi Tero Isokaupila tvrdi da "medicinske pečurke" koje koriste poboljšavaju rad mozga i produktivnost, a nema nikakvih loših efekata.

Kafa se pravi kuvanjem i rastvaranjem suvih macutake pečuraka (najskupljih pečuraka na svetu) koje se pretvaraju u ekstrakt, a zatim se dodaju zrna arabika kafe iz Centralne Amerike. Dakle, to je doslovno kafa od pečuraka, odnosno mešavina kafe i pečuraka.

Pečurke moraju prvo da se skuvaju kako bi otpustile sve hranljive i zdrave sastojke.

Inače, prema nekim statistikama Finci piju najvše kafe po glavi stanovnika - u proseku tri šolje dnevno, ali to doprinosi nesanici i anksioznosti, kažu stručnjaci. Zato su odlučili da naprave ovu zdravu kafu od pečuraka, koja nema ove loše efekte.

Tero kaže da macutake pečurke zapravo pomažu kod insomnije i da čak pospešuju regulaciju nivoa šećera u krvi.

Oni koji su probali ovu kafu kažu da je veoma ukusna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.