Zašto ne treba držati kesicu čaja u šolji dok ga pijete

Neki ljudi piju čaj samo kada osećaju simptome prehlade ili gripe, ali mnogima je omiljen napitak i tokom letnjih meseci.
Zašto ne treba držati kesicu čaja u šolji dok ga pijete
Foto: Pixabay

U zavisnosti od vrste čaja, neki obiluju antioksidansima, što je odlično za zdravlje i prevenciju nekih bolesti prouzrokovanih delovanjem slobodnih radikala.

Posebno je dobar crni čaj. Ovaj napitak može pomoći u boljoj kontroli krvnog pritiska i zaustaviti opasno sužavanje arterija, a istraživanja ukazuju da crni čaj smanjuje šanse i znatno usporava razvoj raka.

Da li ste među onima koji svoje kesice čaja ostavljaju u šoljici sve vreme dok ne ispijete čaj?

Stručnjak za čaj Ed Eisler iz JING-a tvrdi da nije dobra ideja ostaviti kesice crnog čaja da se sve vreme namaču u šoljici. Neretko su takvi čajevi u kesicama znatno slabijeg kvaliteta, odnosno s manje po zdravlje blagotvornih sastojaka.

Dok su u kesici, listići čaja nemaju prostora da "plutaju" po vrućoj vodi i prožimaju je ukusom. Većina korisnih sastojaka "izmiče" kada pripremate čaj iz kesice, poručuje Ed.
Smatra kako mnogi ostavljaju kesice čaja u šoljici sve vreme dok ga ispijaju kako bi dobili "jači ukus". Ali, upravo se tako gubi punoća ukusa čaja i on dobija gorak, opori ukus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.