Fondacija Ane Frank kupila stan u kojem je devojčica živela pre skrivanja

Fondacija zadužena za očuvanje kuće u Amsterdamu u kojoj se Ana Frank sakrila s porodicom da bi izbegla progon nacista, saopštila je danas da je kupila stan u kojoj je poznata jevrejska devojčica živela '30-ih godina.
Fondacija je navela da nema nameru da stan pretvori u muzej kao što je kuća u kojoj je porodica Frank živela dve godine i koju godišnje poseti nekoliko miliona turista.
 
"Važno je da stan u kojem je Ana Frank živela 1930-ih godina ostane netaknut i da se brinemo o njegovom održavanju", rekla je portparolka fondacije Anmari Beker i dodala da je stan povezan sa zaostavštinom devojčice.
 
Stan se nalazi na jednom trgu u južnoj četvrti Amsterdama u zgradi sa fasadnom ciglom. U tom stanu su se do 2005. godine smenjivali razni pisci primorani da napuste svoje zemlje zbog progonstva.
 
Porodica Frank je tu živela od 1934. do 1942. godine kad se preselila u kuću poznatu po skrivanju devojčice koja je to opisala u svom dnevniku.
 
Ana Frank (15) umrla je u martu 1945. godine od tifusa u logoru Bergen-Belzen u Nemačkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin