Kuća u kojoj je sve naopačke očekuje 100.000 turista

Jedinstvena kuća u Ankari, u kojoj je sve okrenuto naopako, očekuje godišnju posetu 100.000 turista iz Turske i celog sveta.
Arhitekta Mehmet Emin Gormez zaslužan je za izgradnju kuće u kojoj se posetiocima bukvalno zavrti u glavi zbog osećaja da vise.
 
U izgradnji i opremanju kuće korišćeni su klasični građevinski materijali i aparati. Suština je u tome da je na mestu plafona u naopakoj kući smešten pod. Bela tehnika, kuhinja, stolovi i drugi nameštaj postavljeni su odozgo nadole, a tokom četiri meseca gradnje utrošeno je 110.000 dolara.
 
U svetu postoji 20 sličnih objekata, a Gormez je rekao da je u Antaliji, Ankari i Eskisehiru već izgradio takve kuće i da četvrtu planira da gradi u Istanbulu.
 
 
"U standardnoj gradnji ovakve kuće utroši se oko devet tona čelične konstrukcije, a u naopaku kuću je ugrađeno tri puta više. Objekat je nagnut za oko devet stepeni i to uglavnom izaziva blage vrtoglavice kod posetilaca", rekao je Gormez.
 
On je najavio početak novog projekta u okviru kojeg planira da izgradi veliku drvenu višenamensku kuću koja će takođe imati nesvakidašnji izgled.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja