Pipkanje ili skeniranje - odlučite sami

Na američkim aerodromima ubrzano se postavljaju skeneri za snimanje čitavog tela, pa putnici koji idu u Sjedinjene Države mogu računati na ovu potencijalnu neprijatnost.

Na američkim aerodromima ubrzano se postavljaju skeneri za snimanje čitavog tela, pa putnici koji idu u Sjedinjene Države mogu računati na ovu potencijalnu neprijatnost.

Tako sada na 21 američkom aerodromu postoje 44 skenera za snimanje čitavog tela, što je 10 odsto više nego što ih je bilo pre Božića, a blizu 1.000 skenera biće u upotrebi širom zemlje do kraja sledeće godine. Ipak, na pojedinim aerodromima putnici mogu da izaberu da li će biti pregledani skenerom, što traje 30 sekundi ili tapkanjem rukama po celom telu, u trajanju od dva do četiri minuta.

Pojačane mere bezbednosti uvedene su krajem prošle godine, kada je osoba osumnjičena za terorizam pokušala da digne u vazduh avion, eksplozivom skrivenim u donjem vešu.

  • Мушко - Женско

    31.03.2010 13:54
    Шта има везе... рука је рука...
  • mima

    30.03.2010 08:42
    srdjane...
    a sta ces ako te ipak dohvati carinik? :)
  • srdjan

    29.03.2010 17:28
    Ja bih izabro pipkanje. Neke zgodne carinkinje. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja